Isona Passola carrega contra les autoritats i reclama més rodatges propis: «Tenim el dret de rodar en català»

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema en Català ha reivindicat la llibertat d'expressió i el record als presos i exiliats polítics en un discurs crític contra la manca de producció catalana des de TV3

Isona Passola aquest diumenge tarda
Isona Passola aquest diumenge tarda | ACN
21 de març del 2021
Actualitzat a les 20:53h
"Els polítics a l'exili, represaliats i a la presó sempre estaran amb nosaltres. No vull passar l'oportunitat de carregar contra un Estat repressor. Visca la llibertat d'expressió i visca el cinema en català". Així ha acabat el seu últim discurs com a presidenta de l'Acadèmia del Cinema en Català Isona Passola, qui ha protagonitzat una forta crítica contra els responsables polítics.

"Estem en estat crític. Tenim pel·lícules amb pressupost molt baix i no podem competir. Queda molt lluny el temps en què anàvem al món amb les pel·lícules catalanes i en català", relatava Isona Passola en el seu discurs. Ha reblat una forta crítica a la situació que viu la indústria del país. "Tenim el dret de rodar en català", es lamentava, després de destacar que és l'any en pitjor situació "després d'arrossegar molts anys difícils".

"TV3 s'ha fet vella. Té 40 anys, necessita tornar a apostar per produir pel·lícules en català. No només us ho agrairem nosaltres, us ho agrairà el país, perquè el país és una llengua", ha entomat Passola, que s'ha dirigit directament a Pere Aragonès i la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, presents a la gala. La directora de l'Acadèmia ha explicat que és el seu últim any al capdavant de la institució i de la responsabilitat dels Premis Gaudí. "Estic convençuda que el cinema català tornarà a marxar pel món amb orgull", ha desitjat Passola, qui també ha tingut un moment per recordar "tots els artistes represaliats".