Els aturats sense prestació cobraran 350 euros al mes

per DG/Redacció , 24 de gener de 2011 a les 14:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una oficina de l'atur de Barcelona. Foto: acn

L'ajuda de 426 euros per als aturats que han esgotat totes les seves prestacions, i que finalitzarà el proper mes, es substituirà per una nova prestació de 350 euros. Així ho ha comunicat el Govern espanyol a les comunitats autònomes. Aquest nou subsidi  estarà vinculat al fet que el desocupat segueixi cursos de formació, segons el document remès a les autonomies.


També figura una reducció de les quotes empresarials a la Seguretat Social a les empreses que creïn nous llocs de treball a temps parcial per a joves menors de 30 anys i aturats de llarga durada que portin inscrits en les llistes de l'atur com a mínim un any en els 18 mesos anteriors a la seva contractació.

Els requisits perquè els aturats puguin accedir a l'ajuda de 350 euros són similars als del programa que va a substituir. És a dir, a més d'esgotar el subsidi de l'atur, els seus ingressos per altres vies no podran superar el 75% del salari mínim interprofessional. La vigència d'aquest ajut serà de sis mesos per als que compleixin les condicions entre el 16 de febrer i el 16 d'agost d'aquest any.


L'altra mesura que figura en el programa per crear ocupació, i que consisteix en bonificar a les empreses que contractin joves o aturats de llarga durada, també tindrà una vigència de sis mesos. Beneficiarà a les companyies que contractin a temps parcial a persones d'aquests col·lectius inscrites com desocupades ininterrompudament a l'oficina d'ocupació almenys des de l'1 de gener de 2011. Els contractes podran ser indefinits o temporals com a mínim en sis mesos, i implicaran una jornada laboral mínima del 50% de l'habitual.

La reducció de les quotes empresarials a la Seguretat Social, que podrà aplicar-se per les empreses durant un període màxim d'un any, serà del 100% si el contracte ho fa una empresa petita o mitjana (amb una plantilla inferior als 250 treballadors) i del 75% per a les empreses de grans dimensions.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació