El Sindicat de Llogaters es planta davant la seu de Caixabank per reclamar una negociació col·lectiva

El col·lectiu denuncia "assetjament immobiliari" i "frau de llei" per part de l'entitat

Mobilització del Sindicat de Llogaters a la seu de CaixaBank
Mobilització del Sindicat de Llogaters a la seu de CaixaBank | Sindicat de Llogaters
NacióDigital
18 de març del 2021
Actualitzat a les 19:30h
Un centenar de persones convocades pel Sindicat de Llogaters es manifesten aquest dijous a la tarda davant la seu de Caixabank a la plaça Francesc Macià de Barcelona. És una nova acció impulsada pel sindicat per pressionar l'entitat i aconseguir que s'assegui a negociar col·lectivament més de cent casos de renovacions de lloguer. Representants del col·lectiu són dins les oficines per aconseguir l'objectiu.

El Sindicat de Llogaters insisteix a acusar Caixabank d'"assetjament immobiliari" i "frau de llei". Concretament, asseguren que l'entitat incompleix la llei de regulació de lloguers, la d'arrendaments urbans i la 24/2015 contra l'emergència habitacional. Aquestes lleis obliguen, entre altres coses, a respectar els índexs de preu de la Generalitat i a oferir un lloguer social a les famílies vulnerables abans de desnonar-les.

Per ara, des de Caixabank han assegurat que descarten la negociació col·lectiva i diuen que abordaran els conflictes cas per cas. El sindicat, però, aspira a replicar l'estratègia que ja els ha funcionat amb altres grans tenidors.

2/216012
L'acció a CaixaBank coincideix també amb l'anunci del PSOE, que ha certificat el seu rebuig a la regulació dels lloguers estatal que havia pactat amb Podem. "La mercantilització i la financiarització de l’habitatge ha convertit milers d’immobles que abans eren llars en actius immobiliaris de bancs, fons d’inversió i socimis. El resultat: més d’un milió de desnonaments des del 2010", assenyalen des del sindicat.

Aquest dissabte el moviment per l'habitatge de Catalunya ha convocat una manifestació davant la delegació del govern espanyol al carrer Mallorca de Barcelona. Entre les principals demandes hi ha la regulació dels lloguers, la mobilització dels pisos buits de bancs i fons d'inversió i l'aturada de tots els desnonaments sense alternativa.
Arxivat a