La jutge requisa la furgoneta policial cremada en els aldarulls tres setmanes després dels fets

La defensa reclama poder inspeccionar el vehicle, que des de la manifestació del 27 d'octubre no s'ha mogut de les dependències de la Guàrdia Urbana

La furgoneta cremada de la Guàrdia Urbana
La furgoneta cremada de la Guàrdia Urbana | Europa Press
18 de març del 2021
Actualitzat a les 15:11h
La jutge que instrueix la causa contra els vuit detinguts en presó provisional pels aldarulls del 27 d'octubre a Barcelona ha dictat aquest dijous la confiscació de la furgoneta de la Guàrdia Urbana que va patir cremades a la part posterior, segons ha pogut confirmar NacióDigital. Alguns manifestants van llençar bengales contra el vehicle i una altra persona el va ruixar amb líquid inflamable.

Per aquests fets, les vuit persones empresonades estan acusades d'homicidi en grau de temptativa i la jutge no ha dictat el precinte del vehicle policial fins avui. La defensa havia instat la magistrada a prendre aquesta decisió la setmana passada, després que la furgoneta hagi estat tot aquest temps en dependències de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La defensa també reclamava una inspecció ocular de la furgoneta per part dels jutjats i que la defensa també el pugui inspeccionar. L'objectiu és valorar si es sol·licita un peritatge, després que el jutjat ja tingui sobre la taula l'informe de les cremades fet per la mateixa Guàrdia Urbana, que detalla cremades en les portes de la part posterior del vehicle.

Els detinguts també estan acusats de manifestació il·lícita, desordres públics, atemptat contra agents de l’autoritat, delicte continuat de danys i pertinença a grup criminal, a partir d'un informe de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra. L'informe només atribueix fets concrets a dos dels vuit detinguts.

Una d'elles és la noia a qui els agents identifiquen com la persona que va ruixar la furgoneta amb líquid inflamable. L'altra, l'home que suposadament va llençar un còctel molotov contra el vehicle i que va acabar xocant amb un arbre, sense causar danys.

 
 
Arxivat a