El Tribunal de Comptes veu irregularitats en la campanya de Valls i Ciutadans a Barcelona

L'informe recull despeses electorals no declarades per valor de gairebé 200.000 euros

Manuel Valls, en una imatge d'arxiu
Manuel Valls, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
NacióDigital
18 de març del 2021
Actualitzat a les 12:44h
El Tribunal de Comptes ha assenyalat irregularitats en les despeses electorals de Barcelona pel Canvi-Ciutadans en les eleccions municipals de 2019. La candidatura liderada per Manuel Valls, que després va trencar amb el partit taronja per investir Ada Colau, no va declarar despeses per valor de 189.497 euros, segons detalla l'informe de fiscalització dels comicis fet pel Tribunal de Comptes i ha avançat Metrópoli Abierta. 

De l'import no declarat, gairebé la totalitat ha estat facturat per l'associació Barcelona Capital Europea, impulsada per Valls abans de fer oficial la coalició amb Ciutadans. Segons el Tribunal de Comptes, la coalició va incomplir la llei de partits i recorda que aquest incompliment és sancionable.

L'informe del Tribunal de Comptes arriba dos anys després que transcendís que la candidatura de Barcelona pel Canvi-Ciutadans es va finançar amb donacions d'empresaris a l'exprimer ministre francès.

Barcelona pel Canvi ha presentat al·legacions amb l'argument que les despeses assumides per Barcelona Capital Europea no es poden considerar electorals, ja que no anaven dirigides a demanar el vot.

Ciutadans ha assegurat no tenir coneixement de les despeses no declarades. El partit taronja insisteix que si n'hagués tingut coneixement, no les haurien autoritzat. 

 
Arxivat a