Laporta ja governa el Barça i interpel·la Messi: «Faré tot el que pugui perquè es quedi»

El president inicia la segona etapa al Camp Nou en un acte solemne a la llotja, amb la presència dels capitans i també Bartomeu: "Volem un club català obert al món"

Joan Laporta i Leo Messi, aquesta tarda al Camp Nou.
Joan Laporta i Leo Messi, aquesta tarda al Camp Nou. | FC Barcelona
17 de març del 2021
Actualitzat a les 20:19h
Joan Laporta ja és, un altre cop, el president del Futbol Club Barcelona. La victòria per golejada a les urnes de la candidatura Estimem el Barça prometia un camí plàcid cap a la presidència que es va truncar. La sobtada renúncia de Jaume Giró i les dificultats per aconseguir l'aval de 124,6 milions d'euros van complicar el retorn de l'expresident, que malgrat tot ha pres possessió del càrrec al Camp Nou i tornarà a dirigir l'entitat.

En el seu primer discurs com a nou president, un missatge amb grapa, ha enviat un missatge clar al vestidor: "No us deixarem mai sols". I ha interpel·lat directament Messi: "Faré tot el possible perquè en Leo es quedi". "El Barça t'estima molt. Si aquest camp estigués ple, segur que no te'n podries anar", ha afegit, mirant Messi. Laporta, que també ha mostrat la seva confiança a Ronald Koeman, ha promès un "club català obert al món" que torni a ser respectat i que recuperi la il·lusió.

Ronald Koeman i els capitans del primer equip -Messi, Piqué i Sergi Roberto (Sergio Busquets ha estat baixa d'última hora per motius personals)- han assistit a l'acte amb el qual s'ha segellat l'accés a la presidència de Laporta. També hi han participat representants del Govern, com és el cas de Pere Aragonès, Meritxell Budó, Laura Borràs i el Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras. Entre els més de 300 convidats, hi havia Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell.

A l'horitzó, Laporta i la seva junta tenen una de les legislatures més delicades de la història del club. A part d'afrontar canvis en la plantilla -amb el futur de Leo Messi en l'aire- i la remodelació del Camp Nou, el Barça necessita recuperar el prestigi perdut durant l'etapa de Josep Maria Bartomeu i, especialment, plantar cara a una situació econòmica crítica, agreujada per la pandèmia.

Laporta s'ha compromès a fer una auditoria "per conèixer la situació econòmica del club" però sense acarnissar-se "amb ningú". Un cop completada, posarà en marxa un pla per solucionar els problemes financers de l'entitat -amb més de 1.100 milions de deute i 700 milions a curt termini- i millorar la imatge del club, esquitxat pel Barçagate.

El "lideratge fort" de Laporta ha estat un dels grans valors que el van conduir al contundent triomf electoral del 7 de març. La seva experiència al capdavant del club entre el 2003 i el 2010 l'han convertit en un clau al qual s'aferren els socis del Barça per recuperar la grandesa.

Aquesta personalitat del president culer ha de ser, també, un dels factors que empenyi Leo Messi a renovar amb el Barça. Laporta assegura haver parlat en diverses ocasions amb el capità del primer equip i es mostra segur de ser l'únic president que el pot convèncer, després d'un estiu mogut en el qual va enviar el famós burofax per canviar d'aires.

Ara, Laporta s'enfronta al repte majúscul de repetir l'èxit de la primera etapa amb el record dels títols guanyats anys enrere i el cruyffisme més present que mai, tal com va evidenciar en la celebració de la victòria electoral amb unes mascaretes especials dedicades a l'holandès.