ANIMALS

Barcelona precinta una botiga d'animals després de trobar-hi 33 cadells malalts

El local, situat al carrer Castillejos, comptava amb gossos en situació d'irregularitat documental

per NacióDigital, Barcelona | 17 de març de 2021 a les 15:19 |
Un gos en una imatge d'arxiu. | Pixabay
L’Ajuntament de Barcelona ha precintat com a mesura cautelar la botiga d’animals Bitxets després de trobar animals malalts i en situació documental irregular. La botiga està situada al carrer Castillejos, a l’Eixample, i ja s'havien trobat animals malalts en una primera inspecció al desembre.

El districte de l'Eixample i el Departament de Protecció d’Animals es va personar a la botiga aquest dimarts per notificar l'ordre de cessament de l’activitat, fruit de l'expedient iniciat al desembre quan es van localitzar 33 cadells malalts.


Aquest dimarts es va comprovar que novament hi havia animals a la venda malalts i animals en situació d'irregularitat documental. Davant d'això, es va procedir al precinte cautelar.
 
En concret, dos animals van donar positiu al test de Giardias, un dels quals compartia box amb un altre cadell. A més, dos dels gossos no constaven registrats i hi havia errors en les dates de les vacunacions de dues cartilles.


Instal·lacions sense complir els requisits mínims

En la inspecció es van detectar també altres irregularitats, com el fet que les instal·lacions dels animals no complien els mínims requeriments per a la seva estada, ni a la zona de venda ni a la de quarantena. També es van detectar irregularitats al llibre de registre d'entrades i sortides i "greus" irregularitats en el control veterinari dels animals. Tampoc estava documentat el tractament ni ingrés hospitalari ni causa de la mort d'un cadell, hi mancaven factures de compra d'animals i albarans de sortida d'animals cap a altres nuclis zoològics.


En la inspecció del desembre, tècniques del Departament de Protecció d'Animals i agents de la Guàrdia Urbana van localitzar 33 gossos malalts en el transcurs d'una inspecció administrativa en aquesta botiga. La inspecció es va fer arran de les denúncies rebudes a l'Oficina de Protecció dels Animals.

Els animals intervinguts llavors presentaven símptomes compatibles amb parvovirosi, una malaltia potencialment mortal i contagiosa, molt freqüent en gossos que no han estat correctament vacunats durant les primeres etapes del seu desenvolupament. També tenien símptomes de Brom (malaltia infecto contagiosa molt greu), coronavirus caní, tos de les gosseres, lesions dèrmiques (produïdes per fongs i sarna demodècica) i Giardiasi (enfermetat diarreica ocasionada per Giardia intestinals).

El precinte d'aquesta botiga se suma al de l'establiment Ladridos, efectuat a principis de març a Nou Barris pels mateixos motius. Des de 2013 fins ara l’Ajuntament ha tancat 10 botigues amb incompliments de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’animals i s’han intervingut més de 900 cadells.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació