Almenys sis detinguts per no tenir papers en un nou operatiu de Guàrdia Urbana, Mossos i policia espanyola

Els arrestats a Barcelona estan acusats d'infringir la llei d'estrangeria

La batuda a Sant Antoni d'aquest dimarts
La batuda a Sant Antoni d'aquest dimarts | Coordinadora Obrim Fronteres
17 de març del 2021
Actualitzat a les 12:57h
La policia nacional espanyola, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van executar aquest dimarts un nou operatiu d'estrangeria que va acabar amb almenys sis detinguts, segons confirmen fonts de la policia espanyola a NacióDigital. El motiu de les detencions és la infracció de la llei d'estrangeria, és a dir, el fet que les persones arrestades no tinguin permís de residència a l'Estat. Segons indiquen les fonts consultades, haurien quedat en llibertat després que s'hagi obert un expedient contra elles, que pot acabar amb deportació.

Els detinguts durant l'operatiu podrien ser més, ja que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana encara no han fet públic el seu balanç de la batuda. L'operatiu va tenir lloc al barri de Sant Antoni, menys d'una setmana després que els tres cossos policials en duguessin a terme un altre a Ciutat Vella que va acabar amb 14 detinguts.

Tant aleshores com ara, SOS Racisme ha criticat l'actuació policial. "A Barcelona s'orquestren operacions militaritzades seguint amb la criminalització de la migració i el racisme institucional", ha denunciat el col·lectiu. SOS racisme denuncia que el "punitivisme i l'empresonament" es prioritzi per davant de "propostes socials". Altres col·lectius com Tras la Manta, l'Espacio Inmigrante, la Coordinadora Obrim Fronteres o el Sindicat Sense Llar de Barcelona també han denunciat l'operatiu. 
 
Arxivat a