El Suprem comença els tràmits per enviar la causa contra Borràs al TSJC

L'alt tribunal demana al Congrés que confirmi que la presidenta del Parlament ha renunciat a l'acta de diputada

Laura Borràs, nova presidenta del Parlament.
Laura Borràs, nova presidenta del Parlament. | Carlos Baglietto
17 de març del 2021
Actualitzat a les 16:09h
El Tribunal Suprem ha enviat ja un ofici al Congrés perquè acrediti que Laura Borràs, presidenta del Parlament, ja no és diputada de la cambra baixa. Un cop el Congrés ho ratifiqui de forma oficial, el magistrat haurà de redactar una resolució per inhibir-se de la instrucció del cas sobre els contractes presumptament irregulars de Borràs quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC)

La pilota passarà llavors a la teulada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que li agafarà el relleu tenint en compte que ara Borràs és diputada al Parlament. La previsió és que aquest pas s'allargui encara fins a la propera setmana, han explicat a l'ACN fonts del Suprem.

Borràs va comparèixer al Suprem el 22 de juliol però es va negar a declarar. En entrevistes i fora dels tribunals, la dirigent de Junts ha denunciat que és víctima d'una persecució política en el marc de la causa general contra l'independentisme, ha negat les irregularitats i ha insistit en la seva innocència.

Paral·lelament, l'alt tribunal ha encarregat als Mossos que tornin a participar en la investigació contra la presidenta del Parlament. Així ho ha avançat aquest dimecres La Vanguardia. Els Mossos, en aquest sentit, tornen a una investigació que lideraven fins que el jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona els va substituir per la Guàrdia Civil.