El Pacte per Barcelona posa en marxa més de 300 accions per a la reactivació social i econòmica

El pla, impulsat pels grups municipals, agrupa uns 200 participants

Els representants dels grups municipals, al Saló de Cent
Els representants dels grups municipals, al Saló de Cent | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
15 de març del 2021
Actualitzat a les 20:11h
El Pacte per Barcelona ha posat en marxa o ja té implementades més de 300 accions específiques per a la recuperació de l'activitat econòmica i social de la ciutat. El pacte ha reunit aquest dilluns la seva taula general per fer la primera reunió de seguiment dels acords després de la seva creació a l'inici de la crisi de la covid-19.

Aquesta iniciativa, impulsada pels set grups municipals de l'Ajuntament, agrupa prop de 200 participants que treballen per superar la crisi i generar un impuls a la ciutat de manera consensuada. S'han establert per al període 2020-2021 deu objectius com a línies prioritàries per a l'actuació del consistori i dels agents econòmics, socials, educatius, culturals, esportius i científics, amb visió metropolitana.
Dels deu objectius, sorgeixen 73 línies d'actuació, amb més de 300 accions específiques, ordenades segons el seu caràcter estratègic per a la recuperació de l'activitat econòmica de la ciutat. En l'equador per a la implementació de les mesures, 71 de les 73 línies d’actuació es troben en marxa o ja desplegades i dues estan en estudi. De les 300 actuacions, algunes tenen un caràcter estratègic més marcat; d'altres són noves actuacions; ampliacions de serveis o programes ja existents o que es mantenen durant la crisi de la covid-19.

Alguns exemples d'actuacions ja implementades són l’ampliació de l'espai per a les terrasses; la línia de subvencions i ajuts a persones autònomes: el Pla de Digitalització i preparació del Marketplace dels Mercats Municipals; la creació del Mecanisme per l'Energia Sostenible (MES Barcelona) per incrementar la generació d'energia renovable a la ciutat en un 66%; la campanya de Nadal; el desplegament de l'Estratègia de Soledat o el nou Centre residencial d'Inclusió La Llavor per a la prevenció del sensellarisme femení. També, el conveni a favor d'entitats socials per a la provisió d'habitatges destinats a lloguer social; l'aprovació del protocol d'ampliació de l'Hospital Clínic; l'acord per a la ubicació de quatre nous CAP.

Altres actuacions en marxa són l'ampliació del Bicing amb més servei a tots els districtes; consolidació del Programa Protegim les Escoles (amb 53 escoles actualment que han ampliat i millorat l’espai públic del seu entorn); campanya 100% estiu per ampliar l'accés d'infants i adolescents al lleure educatiu; una nova línia de subvencions per a projectes científics; manteniment de la programació cultural (Grec, Mercè, Districte Cultural, Festivals literaris...) adaptada a les circumstàncies; el Pla de Salvaguarda i Regeneració del Sistema Esportiu de la Ciutat; la derivació de més de 9 milions d'euros de l'impost turístic a l'impuls de l'economia del visitant post covid-19 o la creació d'una oficina municipal per a la captació de fons europeus, entre altres.

En la reunió d'aquest dilluns, l'alcaldessa, Ada Colau, ha reivindicat l'esperit de "diàleg" i "consens" del pacte, aspectes que molts dels que han intervingut també han destacat. En aquest sentit, ha advocat per, arran de la crisi de la covid-19, impulsar canvis en les formes de treballar de la política, "de les administracions, entre administracions i de l'administració amb la ciutadania organitzada". En la sessió s'han assenyalat algunes mancances del pla o absències d'entitats que són referència a la ciutat i Colau s'ha compromès a esforçar-se per sumar-les al pacte.
Arxivat a