Una entitat vinculada a Societat Civil denuncia Colau a la Fiscalia per subvencions a entitats socials

Abogados Catalanes por la Constitución acusa l'alcaldessa de Barcelona de prevaricació i inclou en la demanda la quarta tinent d'alcaldia i exregidores dels comuns

Ada Colau, en una imatge d'arxiu
Ada Colau, en una imatge d'arxiu | ACN
Bernat Surroca / Andreu Merino
15 de març del 2021
Actualitzat a les 21:04h
L'associació Abogados Catalanes por la Constitución ha denunciat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la Fiscalia per subvencions a entitats socials que l'entitat considera irregulars. La denúncia inclou acusacions de prevaricació, frau en la contractació, tràfic d'influències i malversació. Fonts de la Fiscalia han confirmat a NacióDigital la recepció de la denúncia i expliquen que el ministeri fiscal no ha decidit si inicia o no una investigació. 

La denúncia fa referència a subvencions a l'Observatori DESC, la PAH, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyeria Sense Fronteres. A més de Colau, l'associació també denuncia la quarta tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, Laura Pérez, les exregidores de Barcelona en Comú durant el passat mandat Gala Pin i Laia Ortiz i la directora de l'Observatori DESC, Irene Escorihuela. 

Segons els denunciants, les subvencions van ser directes per esquivar una licitació oberta o un concurs per atorgar-les, amb la justificació del seu caràcter excepcional. "Només es pot interpretar, presumptament, com una forma encoberta de superar la lliure concurrència competitiva d'altres entitats", diu la denúncia.

Fonts oficials municipals expliquen que el conveni de col·laboració amb les entitats que assenyala la denúncia no s'ha modificat des del mandat de Xavier Trias a l'Ajuntament de Barcelona. 

Abogados Catalanes por la Constitución es defineix com una entitat en defensa dels "drets i llibertats" a Catalunya i ha treballat en diverses ocasions amb Societat Civil Catalana. Les dues entitats van denunciar l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, per no despenjar el llaç groc de la façana del Palau de la Generalitat. 

L'associació també va presentar la demanda que va desembocar en la prohibició judicial de penjar el símbol de solidaritat amb els presos polítics a la façana de l'Ajuntament de Barcelona.
Arxivat a