Casado assegura que Iglesias vol portar un «projecte comunista» a Madrid

Ayuso es vanta d'haver fet un favor a Espanya amb l'adeu del líder de Podem del govern espanyol i el vincula amb "el caos, la revolució i cremar els carrers"

Casado, en una imatge d'arxiu
Casado, en una imatge d'arxiu | Europa Press
15 de març del 2021
Actualitzat a les 14:11h
El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que Pablo Iglesias vol portar un "projecte comunista" a l'Assemblea de Madrid. Casado s'ha expressat així en l'acte "El progrés en el segle XXI", celebrat a Barcelona i organitzat per la Societat d'Estudis Econòmics de Foment del Treball. 

L'acte ha començat poc després que Iglesias confirmés que abandona la vicepresidència del govern espanyol per presentar-se a les eleccions autonòmiques del 4 de maig a la Comunitat de Madrid, per enfrontar-se amb l'actual presidenta, la popular Isabel Díaz Ayuso. 

Ayuso també  s'ha pronunciat sobre la decisió del líder de Podem, En un acte oficial, Ayuso ha afirmat que la seva "preocupació" és que "el comunisme entri a la Comunitat de Madrid". "Em preocupa que intervinguin la Comunitat de Madrid aquelles polítiques que han arruïnat països sencers", ha afirmat per ampliar el relat del PP, després de vincular "el caos, la revolució i cremar els carrers" a Iglesias.

La presidenta madrilenya, no s'ha estalviat retrets a Iglesias, que competirà amb la dirigent del PP per la presidència de la Comunitat de Madrid. "Espanya me'n deu una, hem tret Iglesias de la Moncloa", ha afirmat en un acte oficial del govern madrileny. Ayuso ha definit el líder de Podem com "una persona afí a independentistes i a l'entorn d'ETA". Segons el seu parer, Iglesias "ha fomentat l'expropiació i l'ocupació". Ayuso també ha avançat que canviarà el seu lema de campanya. El nou serà "Comunisme o llibertat", tal com ha afirmat.

Casado ha assegurat que el PP "contestarà" l'aposta d'Iglesias amb "concòrdia civil, creació de llocs de treball i abaixant impostos". El líder del PP ha insistit que la voluntat dels populars és que la societat tingui "més eines" que l'Estat. Casado ha afirmat que els pals de paller del projecte del partit són la propietat privada, el lliure mercat i l'estat de dret.

El líder del PP també ha qualificat l'anunci d'Iglesias com a conseqüència d'una "onada expansiva" iniciada per Pedro Sánchez i el PSOE a Múrcia, amb la moció de censura per intentar fer fora el PP. "Estan jugant al Risk en plena pandèmia", ha dit. 

En l'acte a Barcelona, Casado també s'ha referit a l'actualitat política catalana i ha titllat d'"inútil" la victòria electoral del PSC, comparant-la amb la de Ciutadans el 2017. El líder del PP ha assegurat que l'aposta del partit a Catalunya és de "llarg recorregut", independentment dels resultats obtinguts el 14-F, quan els populars només van obtenir tres escons. 

Casado s'ha mostrat crític amb la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, i amb el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès. "Europa està contra els populismes, els nacionalismes i els radicalismes. Res hi tenen a veure", ha dit.