Una pel·lícula explicarà la vida d'Eugenio vint anys després de la seva mort

El seu fill Gerard Jofra explica que es començarà a rodar el film aquest mateix 2021

L'humorista Eugenio, en acció en una imatge del documental «Eugenio»
L'humorista Eugenio, en acció en una imatge del documental «Eugenio»
11 de març del 2021
Actualitzat a la 13:24h
L'11 de març de 2001 moria Eugenio, un dels millors còmics de la història de Catalunya i de tot l'estat espanyol. En el marc de l'aniversari de la seva pèrdua, el seu fill Gerard Jofra ha explicat que està en marxa una pel·lícula sobre la vida de l'humorista barceloní. Ell mateix considera que l'humor del seu pare és universal i la seva vida és prou interessant per a rodar un film. Jofra assegura que el guió i el contracte amb la productora -encara sense especificar- ja estan tancats.


Eugenio gaudeix de diversos llibres biogràfics, un espectacle Reugenio que el commemora amb una gran imitació de Toni Climent i un documental dirigit per Jordi Rovira i Xavier Baig (que es pot gaudir aquí a Filmin). Jofra espera que el rodatge de la pel·lícula comenci aquest mateix any. "Darrere d'aquest aspecte de insípid català que el va fer famós, hi ha una persona molt autèntica que es mereix ser recordada", ha afegit el fill de l'humorista.

Eugenio omplia els escenaris amb la seva presència i el seu particular sentit de l’humor. Sempre impassible, vestit de negre, amagat rere unes grans ulleres fosques i el fum d’una eterna cigarreta, ha deixat una empremta molt important a diverses generacions que encara avui riuen i expliquen els seus acudits. A partir dels anys vuitanta, i fins a mitjans dels noranta, va estar present a totes les llars del país a través de la televisió i va fer gires per tot Espanya i part d’Amèrica Llatina. Però l’èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.