Dos treballadors subcontractats per Endesa declararan com a investigats per coaccions a una clienta endeutada

L'Aliança Contra la Pobresa Energètica denuncia que els empleats de DPS Consulting es van fer passar per personal judicial

Comptadors de llum d'Endesa
Comptadors de llum d'Endesa | ACN
10 de març del 2021
Actualitzat a les 14:25h
Dos treballadors de DPS Consulting declararan aquest dijous com a investigats per una denúncia per coaccions a una clienta d'Endesa endeutada. Els dos empleats estaven subcontractats per la companyia elèctrica quan presumptament van fer-se passar per personal judicial i reclamar el deute a una clienta d'Endesa de Cubelles, que acumula un deute de 2.000 euros des del 2015, segons va denunciar l'Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE).

A la gravació de la trucada, a la qual ha tingut accés NacióDigital, treballadors de l'empresa subcontractada es van fer passar per "funcionaris de l'Estat" i un representant de DPS Consulting assegurava que intervindran tots els seus comptes.

També l'avisava no hi podria fer cap ingrés ni retirar diners. En la trucada, es va transmetre a la clienta que l'única manera d'evitar arribar a aquest extrem era pagar la totalitat del deute. "Estem gravant aquesta conversa i serà processada en seu judicial", li van dir a l'afectada a través de la trucada. "Tallarem i precintarem comptador", li deien.

Segons l'APCE, el cas demostra el "nul compromís" d'Endesa amb les famílies vulnerables. El col·lectiu recorda que el 2018 el Síndic de Greuges ja va alertar el 2018 de "pràctiques irregulars i èticament inacceptables que exerceixen algunes companyies subministradores sobre persones vulnerables per mitjà d’agències de cobrament”.

La declaració dels investigats s'emmarca en el procés d'instrucció de la causa, a càrrec del jutjat d'instruccó número 5 de Barcelona. L'APE recorda que els fets denunciats poden ser constitutius dels delictes d’usurpació de funcions públiques, realització arbitrària del propi dret i coaccions, castigats amb penes de fins a tres anys de presó.

Fonts d'Endesa asseguren a NacióDigital que estan col·laborant amb la justícia i reiteren que mentre la causa continuï oberta no faran més declaracions. Quan la denúncia es va fer pública, la companyia va desmarcar-se dels fets denunciats. "No és una pràctica que la companyia exerceixi i no ens sembla acceptable", va assegurar.
Arxivat a