L'Ajuntament de Barcelona desnona una família amb dos menors d'un local ocupat del Banco Popular

El consistori argumenta que l'estat de l'immoble comportava riscos per a la seguretat dels ocupants

Els antiavalots de la Guàrdia Urbana han desnonat la dona i els dos menors
Els antiavalots de la Guàrdia Urbana han desnonat la dona i els dos menors | Sindicat d'Habitatge de Vallcarca
10 de març del 2021
Actualitzat a les 16:45h
Els antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desnonat aquest dimecres al matí una dona i els seus dos fills d'un local ubicat al carrer Rubens 17, al barri de Vallcarca. Fonts oficials del consistori expliquen a NacióDigital que l'Ajuntament havia sol·licitat el desallotjament perquè l'immoble està considerat un infrahabitatge i el seu estat podia comportar riscos per a la seguretat dels ocupants.

El Sindicat d'Habitatge de Vallcarca ha fet una crida a través de les xarxes per intentar aturar el desnonament, després que tres unitats d'antiavalots arribessin al carrer Rubens. El desallotjament no estava previst i això ha fet que el col·lectiu no l'hagi pogut frenar. 

"El local està habitat de fa quatre anys, sense que mai hi hagi hagut cap incident. La família no en sabia res", expliquen fonts del sindicat, que afirmen que el local és propietat del Banco Popular.

Els dos infants de la família tenen tres i cinc anys i segons informa el sindicat estaven aïllades a casa després d'haver tingut contacte amb un positiu de Covid-19 a la seva escola. "No han parlat amb la seva assistenta ni amb l'escola. Els deixen al carrer sense alternativa, oferint una o dues nits de pensió, com sempre", denuncien des del col·lectiu.

En el desnonament hi ha intervingut el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i el Servei d'Intervenció Social de Famílies amb menors (SISFAM). Les fonts municipals consultades no han concretat a NacióDigital quants dies d'allotjament s'ha ofert a la família.
Arxivat a