Pimec afirma que la suspensió del tercer grau «allunya la solució i reforça els extrems»

Antoni Cañete es mostra confiat, davant de l'executiva de Pimec, en què Pere Aragonès serà el nou president de la Generalitat

09 de març del 2021
Actualitzat a les 19:18h
Antoni Cañete.
Antoni Cañete. | Candidatura Activisme Empresarial
La patronal de la petita i mitjana empresa Pimec ha celebrat la seva primera reunió de la junta directiva després de l'elecció d'Antoni Cañete com a nou president. L'acte ha estat clausurat pel vicepresident Pere Aragonès. En la intervenció que ha fet davant la directiva, Cañete ha criticat la suspensió del tercer grau als presos polítics, considerant que la mesura judical, "lluny de caminar cap a la solució, reforça els extrems", i ha defensat per una via que ha resumit amb les paraules "diàleg, diàleg i diàleg".  

Cañete i Aragonès han mostrat complicitat durant les seves intervencions. El dirigent empresarial ha reclamat un govern "el més fort possible" i que prioritzi "uns  pressupostos amb sensibilitat empresarial". Ha dit que sap que Aragonès "està treballant intensament" per un nou Govern i ha assegurat que "quan sigueu president, que espero que així sigui, trobareu en Pimec lleialtat institucional, propostes i treball per fer gran aquest país". Cañete ha emplaçat Aragonès a visitar Pimec "quan sigueu president".

El nou president de la patronal ha recordat l'acte empresarial unitari per demanar que es prioritzi la recuperació. Ha destacat l'increment de la presència de dones en la cúpula de l'entitat, dues d'elles incorporades com a vicepresidentes, amb un major pes del territori i de les sectorials. Cañete ha defensat un capitalisme inclusiu, oposat al que ha anomenat el neocapitalisme, que a través del control dels mecanismes de l'Estat generen mercats regulats que encareixen els preus i fan perdre competititvitat.  

Pere Aragonès ha fet seves les paraules de Cañete sobre la suspensió del tercer grau als presos polítics, subratllant que només la política resoldrà els conflictes polítics. Ha felicitat Cañete per la seva elecció, ha reconegut al ja expresident Josep González pel seu "lideratge" i per la feina feta en favor de les pimes, i ha dit que des del Govern sempre han trobat en Pimec "una ma estesa". Ha mostrat la predisposició a continuar mantenir les relacions cordials amb la patronal i amb la resta dels agents socials.    

Aragonès ha assegurat que el Govern farà tots els esforços  per respondre a una crisi que ha suposat "el pitjor any de les nostres vides". El vicepresident ha assenyalat que els fons de Next Generation són una gran oportunitat i s'ha de fer que arribin a tots els sectors i sigui alhora una porta oberta a un nou model productiu. S'ha referit als "projectes tractors que puguin estirar de tota la cadena de valor". En resposta a Cañete, que ha demanat a Aragonès que el Govern "pensi en els petits", ha assegurat que "per pensar en gran hem de pensar en pimes". 

El vicepresident ha reiterat la voluntat del Govern de fer un acompanyament a la gestió dels fons europeus i la seva proposta d'un Comissionat per al Next Generation, responsabilitat que estaria en mans de Miquel Puig. S'ha mostrat confiat en la formació d'un govern en les properes setmanes i ha dit que en aquest context, el Govern i Pimec "som aliats" en el treball per la prosperitat.