Totes les mobilitzacions del 8-M a Catalunya

El moviment feminista convoca a diversos punts del país amb la manifestació unitària de Barcelona com a acte central

Manifestació del 8-M a Barcelona el 2020
Manifestació del 8-M a Barcelona el 2020 | Georgina Albreda
NacióDigital
06 de març del 2021
Actualitzat a la 13:41h

El moviment feminista es prepara per una nova vaga coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, aquest 8 de març. La CGT i la Intersindicat Alternativa de Catalunya han registrat formalment una vaga general a la qual s'hi han adherit altres sindicts  -com la Intersindical-CSC o la COS- a excepció dels sindicats majoritaris, UGT i CCOO. Està previst que durant tota la jornada hi hagi actes i manifestacions arreu del país.

L'acte central serà una manifestació unitària i estàtica al passeig de Gràcia de Barcelona, que requerirà inscripció prèvia per poder participar-hi. El lema d'enguany és "Juntes, diverses i rebels som imparables", la manifestació començarà a dos quarts de set de la tarda i s'han preparat diverses columnes que arribaran des dels barris de la ciutat i altres municipis.

A les dotze del migdia hi haurà una concentració a la plaça Universitat i a la mateixa hora n'hi ha una altra de convocada davant de la Catedral contra la discriminació de la dona per part de l'Església. Al matí s'han programat cercaviles, passejades i performances a diversos barris i també piquets laborals. A les nou del matí la CGT n'ha convocat un a prop del Servei d'Ocupació de Catalunya.

A Girona hi ha convocada una performance a dos quarts de set de la tarda a la plaça 1 d'octubre i a Tarragona una concentració a les set a la plaça de la Font. A Badalona s'ha convocat una performance a dos quarts de set a la plaça de la Vila i una concentració a les set a la plaça President Tarradellas. 

A Tortosa hi ha prevista una manifestació estàtica a les set de la tarda a la plaça Barcelona i a Reus s'han convocat dues concentracions: una a les dotzde del migdia a la plaça Mercadal i una altra a dos quarts de set de la tarda a la plaça Llibertat.

A Berga es farà una manifestació mixta a les dotze del migdia a la plaça de les Dones i un dinar popular al passeig de la Indústria.
Arxivat a