vins negres catalans

Cinc vins negres de menys de 6 euros que trobes al supermercat i has de tastar

Et proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat

per Xavi Ayala , 4 de març de 2021 a les 20:30 |
Cinc vins negres que has de provar.
Hi ha la percepció més o menys generalitzada que en un supermercat no es poden trobar bons vins negres a preus ajustats. Res més lluny de la realitat. No abunden, però si rasquem una mica trobem molt bones propostes a preus imbatibles. Vins que ens poden arreglar un dinar, un aperitiu o una vetllada en parella o en família. Us proposem cinc vins negres que heu de tastar perquè estan ben elaborats, són interessants i cap d'ells arriba als sis euros.

Mas la Roca

Celler: Domènech Vidal
Ull de Llebre, Cabernet i Garnatxa

Vilobí del Penedès – DO Penedès
3,99 €
Un vi que pertany a VFMS (Vallformosa), un grup de cellers a cavall entre la DO Cava i la DO Penedès, tot i que també fan un vi a la DO Montsant. Domènech-Vidal és el celler al qual pertany el Mas la Roca, el celler del grup que només fa vins tranquils com els Cultivare o Masia Freyé, entre altres. No cal dir que per menys de quatre euros trobareu pocs vins com aquest, un vi d'entrada suau, però amb cos, ben estructurat i amb certa complexitat pels tres mesos de criança en bótes de roure. Notes de fruita vermella de bosc com les móres i tocs florals de violetes. Té un punt balsàmic i de regalèssia. Un vi ideal per barbacoes i per carns blanques i vermelles. 


Jardins
Celler: Perelada
Garnatxa, Samsó, Merlot, Cabernet i Syrah
Peralada – DO Empordà
5,20 €
Castell de Perelada és conegut de fa dècades per la qualitat dels seus vins. Dins de la seva família de vins trobem la gamma Jardins, homenatge als espais de flora que hi ha al voltant del Castell, uns vins amb una més que bona relació qualitat preu. El negre és un vi sense fusta (jove) que ens pot recordar als Priorats de la dècada dels noranta -per la seva composició varietal-. Un vi que expressa al màxim les aromes florals dels seus raïms. Com diu el seu enòleg, Delfí Sanahuja, és un "vi d'aromes florals inspirat en un entorn únic, els jardins del Castell de Perelada". Floral, fruitós i especiat en nas. En boca és golós amb tacte, textura i sobretot gustós. Un vi ideal per a tots els públics i per a totes les butxaques.

Bosc de Carlac
Celler: Costers del Sió
Ull de Llebre, Garnatxa i Syrah
Balaguer - DO Costers del Segre
4,85 €
La família Porcioles-Buixó, amb en Juan al capdavant, adquireix la finca l'any olímpic, però no va ser, però, fins a l'any 98 que, juntament amb grup d'amics, planten la primera parcel·la. Així naixia Costers del Sió, un celler que avui, vint-i-tres anys després, és una proposta qualitativa a tenir en compte si parlem dels vins de la DO Costers del Segre. Els seus vins es divideixen en tres famílies: la Siós, la Celestia i Boscana. Destaquem el Bosc del Carlac, un dels darrers vins del celler que s'elabora tan en blanc com en negre. El resultat, un vi directe, amable, agradable amb bon pas de boca i que ve de gust prendre a qualsevol hora.

Matinada
Celler: Capçanes
Garnatxa
Capçanes – DO Montsant
4,70 €
Estem davant d'un valor segur si el que busquem és una garnatxa fresca o, altrament dit, un vi lleuger, afruitat i de bon passar. El Matinada està elaborat per la gent del Celler Capçanes, i és una aposta molt segura si només podeu anar al supermercat a comprar vi. Potser coneixereu el celler cooperatiu perquè elaboren la gamma de vins kosher més coneguda al país; Peraj Ha'abib o Flor de Primavera. El vi Matinada té aromes de maduixes, gerds i groselles perfectament identificables. Pas de boca saborosa, lleuger i amb ganes d'anar bevent gràcies a les seves notes dolcenques.

Els Nanos
Celler: Josep Foraster
Ull de Llebre, Cabernet i Trepat
(Montblanc - DO Conca de Barberà)
5,95 €
Tot i que el cognom Foraster sempre s'ha relacionat amb la terra i amb les contrades de Montblanc, no va ser fins que en Josep Foraster i Civit, l'any 1995, decideix dedicar part d'aquesta terra a plantar vinya i construir un celler que varen inaugurar l'any 1998. Avui dia és en Ricard, nebot d'en Josep Foraster, qui n'està al capdavant. Ell ha sabut donar un aire fresc i actual als productes que elabora. De la seva gamma de vins, Els Nanos representa la porta d'entrada al projecte, amb vinya certificada ecològica. Fruita fresca i vermella, amb notes làctiques i florals -violeta-. Un vi assequible -a preu d'amic-, per a tots els públics però, sobretot, molt ben fet.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació