BARCELONA: PRESSUPOSTOS

Barcelona tanca l'exercici 2020 amb un dèficit de 49 milions d'euros

El pressupost es tanca amb un endeutament de 800 milions d'euros

per NacióDigital , 4 de març de 2021 a les 18:08 |
Sessió plenària a l'Ajuntament de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona ha tancat l'exercici del 2020 amb un dèficit de 49,2 milions d'euros, xifra que previsiblement augmentarà a nivell consolidat amb el tancament dels comptes de les empreses municipals. L'exercici de l'any passat està marcat per la pandèmia i la creació d'un fons Covid de 90 milions d'euros per fer front a l'emergència sanitària, social i econòmica. L'any també ha estat marcat per la possibilitat de flexibilitzar el sostre de despesa dels municipis, autoritzada per l'Estat.

El dèficit de 49,2 milions d'euros és menor del previst inicialment i s’explica perquè s'ha produït un major volum d'ingressos, en concret amb l'entrada a finals d'any de recursos provinents de la Generalitat i de l'impost de plusvàlues. També hi ha contribuït el fet, que per l'excepcionalitat de la situació viscuda, hi ha hagut una major inexecució que altres anys.


Amb tot, els percentatges d'execució, per sobre del 96%, estan per sobre de la majoria d'ajuntaments i autonomies en un any normal. També cal tenir en compte que els terminis administratius estiguessin suspesos durant el primer estat alarma i que estigués aturada gran part de l'activitat.

L'endeutament s'ha mantingut molt per sota del 75% dels ingressos corrents que marca la Llei d'Hisendes Locals. Es fixa en el 30,73% i es tanca amb un endeutament de 800 MEUR. El pagament a proveïdors baixa a 22,8 dies de mitjana, per sota dels 30 dies.


La solvència financera de l'Ajuntament de Barcelona ha quedat de nou acreditada aquesta setmana amb les qualificacions emeses per les agències Standard & Poor’s i Fitch, que han decidit mantenir la qualificació que ja li atribuïen abans de la pandèmia i què és la màxima que poden atorgar a la ciutat, tenint en compte que està limitada per la qualificació que rep el conjunt de l'Estat, que és actualment d'A per a S&P i A- per a Fitch.

S&P destaca que Barcelona manté les fortaleses de crèdit malgrat la pandèmia, que els fonaments de l'economia de la ciutat continuaran sanejats i que les reserves de liquiditat continuaran cobrint àmpliament els requeriments per prestar els serveis.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació