HABITATGE

El preu del lloguer accelera la caiguda a Barcelona

El quart trimestre de l'any passat la davallada va assolir el 5,7%

per NacióDigital , Barcelona, 3 de març de 2021 a les 16:30 |
Una pancarta anuncia pisos de lloguer, a la Vall d'Hebron. | Ricard Novella
Els preus dels lloguers a Barcelona han caigut un 1,4% en tot el 2020, fins als 964,8 euros mensuals de mitjana, segons dades de la Secretaria de l'Agenda Urbana i Territori a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. El quart trimestre ha accelerat la tendència a la baixa, amb una caiguda 5,7% i rendes de 939,1 euros mensuals, coincidint amb l'aprovació al Parlament de la llei que regula el preu del lloguer.

D'altra banda, el nombre de contractes de lloguer a la capital catalana ha caigut un 21,2% el 2020, amb 40.416 habitatges llogats. A tot Catalunya, el descens ha estat d'un 16,6% interanual, fins a 135.509 operacions. En general, el 2020 els preus han mantingut una certa estabilitat a Catalunya, amb un descens del 0,1% de mitjana.

 
A l'Àrea Metropolitana de Barcelona, les rendes han augmentat un 2,8% en tot l'any, fins als 794,3 euros mensuals. En el quart trimestre també s'ha constatat l'inici de la tendència a la baixa, amb un descens del 0,4% i rendes de 779,6 euros de mitjana.

El confinament capgira les xifres


L'evolució del mercat del lloguer a tot Catalunya el 2020 ha estat fortament afectada pel confinament domiciliari de març. La flexibilització de les mesures han permès recuperar els contractes, sobretot en el quart trimestre. En aquest període s'han registrat 39.152 operacions, per sobre dels 21.053 contractes signats en el segon trimestre.

A Barcelona, els districtes de Ciutat Vella i Horta-Guinardó han estat els més afectats pel descens de contractes signats, amb una caiguda del 23,8% en el quart trimestre en els dos casos. Sant Andreu i Sant Martí han registrat les caigudes més moderades, del 17,4%.La baixada de preus durant el quart trimestre també ha tingut diferents intensitats en funció del districte. Els descensos més pronunciats s'han produït en els districtes amb preus més alts i zones turístiques, com les Corts, l'Eixample o Ciutat Vella, amb caigudes del 9,3%, 7,8% i 7,2%, respectivament, en els darrers tres mesos de l'any. A Sants-Montjuïc, en canvi, el descens ha estat de l'1,5%.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació