Illa no aclareix amb qui compta per intentar ser investit

El PSC insisteix que vol governar amb els comuns i que està parlant "amb tothom menys amb Vox"

Salvador Illa, la nit de les eleccions del 14-F
Salvador Illa, la nit de les eleccions del 14-F | PSC
03 de març del 2021
Actualitzat a les 9:53h
El candidat del PSC i guanyador de les eleccions del 14-F, Salvador Illa, manté el seu propòsit d'intentar ser investit president de la Generalitat. Tot i això, l'únic que ha aclarit fins ara és que vol fer-ho de la mà dels comuns, amb qui pretenen governar, però els números no surten. "Estic treballant per obtenir el suport de la cambra per ser president", ha assegurat en una entrevista a TV3. Tot i això, i malgrat la insistència de la periodista Lídia Heredia, Illa no ha aclarit amb qui més compta en el seu intent de ser president.

L'únic que ha dit l'aspirant socialista és que està parlant "amb tothom" menys amb Vox. "Tinc la legitimitat i l'obligació moral d'intentar-ho", ha subratllat. Ha argumentat que si es van celebrar les eleccions del 14 de febrer és perquè el Govern de Junts i ERC amb el suport de la CUP de la passada legislatura va fracassar i que, per tant, ara els catalans "tenen dret a l'estabilitat".

De fet, Illa tampoc ha donat per perdut que Eva Granados sigui presidenta del Parlament de Catalunya, una opció que, ha defensat, serviria per garantir que a la cambra es "respecta l'estat de dret", cosa que considera que no ha passat fins ara a la vista de la querella de la Fiscalia contra Roger Torrent. "És necessari passar pàgina", ha insistit.

Illa ha carregat contra l'intent d'ERC de configurar un altre Govern amb segell independentista, una aliança que, ha dit, està en "contra dels Mossos, contra Espanya, contra el poder judicial i contra el PSC". El seu propòsit, ha dit, és que a partir d'ara la cambra parli de protegir la salut o dels fons next generation, així com fer una defensa aferrissada de la policia, que està "combatent la violència" als carrers. "Vull que la política sigui útil", ha conclòs.