Espanya adquireix 17 milions de vacunes més de Moderna

Les dosis arribara a partir del tercer trimestre de l'any i permetrà a les comunitats autònomes "continuar amb el calendari de vacunació"

Vials amb la vacuna contra el coronavirus.
Vials amb la vacuna contra el coronavirus. | Dado Ruvic/Reuters/ACN
02 de març del 2021
Actualitzat a les 16:19h
Espanya ha adquirit 17 milions de dosis de la vacuna de Moderna en el marc de la compra de 150 milions de dosis que ha fet la Unió Europea. La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat que arribaran de cara als dos últims trimestres de l'any. Concretament, 5,7 milions arribaran el tercer trimestre, i 11,3 l'últim trimestre de 2021. La quantitat se suma als 16 milions que l'Estat ja havia adquirit gràcies a l'acord de la Comissió Europea amb Moderna. Segons Montero, les noves dosis permetran a les comunitats autònomes complir amb el calendari de vacunació.

El govern espanyol manté la previsió de tenir el 70% de la població vacunada durant l'estiu. A dia d'avui, Espanya ha adquirit 4,5 milions de dosis de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, i gairebé 4 milions de dosis ja han estat administrades. 1,3 milions de persones han rebut tota la vacunació completa.

Les dades de la pandèmia milloren, però tot i així la Moncloa ha demanat prudència i no fer desescalades "brusques" que puguin portar a una quarta onada. Montero ha fet una crida a la cautela de cara a la Setmana Santa davant la millora dels indicadors epidemiològics. Abans, però, hi ha el 8-M i el govern espanyol ha demanat reivindicar el feminisme sense "posar en risc la seguretat" de la gent. En aquest sentit, Montero ha dit que ara no és moment per fer "concentracions massives" ni "manifestacions" que no respectin les mesures de seguretat.

La portaveu ha dit que el 8-M, seguint les recomanacions dels experts, haurà de ser "diferent" però amb la mateixa voluntat de reivindicació. Amb motiu del dia internacional de les dones, el govern espanyol ha aprovat una declaració institucional de suport al moviment feminista i a les seves demandes, amb l'objectiu de traduir-ho amb polítiques concretes amb perspectiva de gènere.