La investigació del Barçagate situa Jaime Malet com l'intermediari entre Bartomeu i I3 Ventures

Telampartners, la companyia del president de la Cambra de Comerç d'Estats Units a Espanya, ha estat escorcollada pels Mossos i admet haver presentat la granja de bots al club

Jaime Malet en una recepció amb Felip VI el passat 16 de febrer
Jaime Malet en una recepció amb Felip VI el passat 16 de febrer | Casa del Rei
03 de març del 2021
Actualitzat el 04 de març a les 21:19h
La investigació del Barçagate que, sota la supervisió del jutjat 13 de Barcelona, fan els Mossos, implica també el president de la Cambra de Comerç d'Estats Units a Espanya, Jaime Malet. Ell és el propietari de Telampartners, una empresa que es presenta com una "consultora especialitzada en la promoció, finançament i gestió de projectes de tecnologia, infraestructura, energia i manufactura". I això, segons els investigadors, va incloure la intermediació remunerada perquè el Barça contractés I3 Ventures, la granja de bots amb seu a Barcelona i presència internacional que el club va utilitzar per atacar a les xarxes socials a jugadors, adversaris de Josep Maria Bartomeu i part del seu entorn.

Una activitat que va facilitar Malet i que ha esquitxat Bartomeu i els seus executius al club per administració deslleial, corrupció entre particulars i blanqueig de capitals. Els delictes haurien inclòs pagar sis cops més del que valien a preu de mercat els serveis d'I3 Ventures amb factures trossejades fins als 1,2 milions d’euros segons que consta al sumari, que també inclou la tranmissió a l’empresa per part del club de llistes de periodistes crítics per assetjar-los a les xarxes.

Segons els Mossos, Bartomeu apareix com l'ideòleg del Barçagate, que fa un any va destapar Ser Catalunya i va marcar el principi de la seva fi, i Jaume Masferrer, la seva mà dreta al club, n'hauria estat l'executor. En un comunicat, Telampartners admet que va “presentar” al club a i3 Ventures i que hi tenia un acord comercial per introduir-la al mercat espanyol. Segons la companyia de Malet el Barça de Bartomeu buscava “serveis d’intel·ligència artificial i reputació de marca”.

Masferrer seria, per tant, qui per ordres de Bartomeu va contactar amb Malet per fer la gestió amb I3 Ventures. La seu d'aquesta empresa va ser escorcollada el dilluns, com també la de Telampartners, l'empresa de Malet. Des de l’entorn de Bartomeu s’ha explicat que l’expresident va justificar la contractació de la granja de bots, que també va emetre missatges unionistes amb perfils que va usar el club, com una forma de contrarestar el suposat suport del Barça a l’1-O i atenent a pressions del PP. 

El PP i Sáenz de Santamaría

De fet, aquest mateix dimecres Emili Rossaud, que va ser vicepresident de la junta de Bartomeu, ha explicat a Rac1 que “algú pròxim a Soraya Sáenz de Santamaría” va ser qui va recomanar al club contactar I3 Ventures, que havia tingut entre els seus clients a l’entitat espanyolista Societat Civil Catalana, a través de Malet.
 
La darrera aparició pública de Malet va ser fa uns dies al Palau de la Zarzuela, on Felip VI va rebre la junta de govern de la Cambra de Comerç que presideix. En els moments àlgids del Procés va abanderar el discurs més unionista i apocalíptic des del món econòmic. Va dir que si les empreses no invertien més era per ''la divisió social'' i va donar per feta la fugida de capitals i el fre a algunes decisions empresarials.

Un dels donants de Valls

Malet també va ser, segons una investigació del diari Ara, un dels animadors i recaptadors de la campanya de Manuel Valls a les eleccions municipals de Barcelona. La seva esposa era una de les integrants de la candidatura a la Cambra de Comerç de Carles Tusquets, actual president de la junta gestora del Barça, que va ser derrotada per la llista Eines de País.

Arxivat a