Bartomeu, en llibertat amb càrrecs

L'expresident i Jaume Masferrer, la seva mà dreta, s'han acollit al dret de no declarar després de passar la nit a comissaria com a investigats pel Barçagate

Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu
Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu | FCB
02 de març del 2021
Actualitzat a les 17:09h
Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer s'han acollit al dret de no declarar com a investigats pel Barçagate. Tots dos han passat aquest dimarts a disposició judicial després d'una nit a comissaria i la magistrada n’ha acordat la llibertat provisional. La causa segueix oberta després que s'hagi aixecat el secret de sumari, que no imputa el Barça i considera el club com a perjudicat.

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns l'expresident del Barça, el CEO del club Òscar Grau, el responsable dels serveis jurídics, Román Gómez Ponti, i Jaume Masferrer, en el marc del Barçagate, per administració deslleial, corrupció entre particulars i blanqueig de capitals. A la tarda tots quatre es van acollir al dret a no declarar. Gómez Ponti i Grau van quedar en llibertat.

Fonts del TSJC van confirmar l'ordre d'entrada i escorcoll de la magistrada que instrueix la causa al jutjat 13 de Barcelona, però remarquen que les detencions pertanyen a l'esfera "estrictament policial". 

Ho va dur a terme l'Àrea Central de Delictes Econòmics de la Divisió d'Investigació Criminal en el marc d'una investigació per presumptes delictes relatius al patrimoni i l'ordre socioeconòmic. Els Mossos han destacat l'actitud i la col·laboració de l'entitat blaugrana en tota la investigació. 

El cos policial va entrar a les oficines del Futbol Club Barcelona a la recerca d'informació sobre el cas. S'ha tancat la zona, pel que els treballadors del club no han pogut accedir encara a les seves instal·lacions.

La SER va informar que simultàniament es van escorcollar altres espais de la ciutat. El cas va esclatar arran de la contractació de l'empresa I3 Ventures per part del club amb la finalitat de criticar membres del Barça i el seu entorn, com ara Leo Messi o Gerard Piqué.

El club ja va ser registrat l'estiu passat per aquest motiu. Segons les informacions que han sortit a la llum fins ara, s'hauria fraccionat el pagament d'un milió d'euros en factures de menys de 200.000 euros per no haver de ser aprovades per la junta directiva de Josep Maria Bartomeu.

En un comunicat, el club defensa que va oferir "plena col·laboració a l'autoritat judicial per tal d'aclarir els fets objecte d'aquesta declaració". Amb tot, el club expressa el seu "màxim respecte" cap al procediment judicial i també per a la "presumpció d'innocència de les persones afectades" en l'operatiu.
Fa mesos que s'investiga el cas, temps en el qual hi ha hagut 6 pròrrogues del secret de sumari. Les factures trossejades s'haurien pagat, a més, a un preu inflat, tal com es desprèn de l'auditoria que el club va encarregar. El preu de mercat estaria entre els 120.000 euros i els 150.000, davant el milió que es va acabar pagant. Tot i això, la investigació en deslligava Bartomeu.