Aturat el desnonament d'una residència de gent gran a l'Eixample de Barcelona

El jutjat justifica la suspensió pel canvi de propietari de la finca

Roda de premsa per denunciar el cas
Roda de premsa per denunciar el cas | Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample
NacióDigital
01 de març del 2021
Actualitzat a les 11:04h
La residència de gent gran Nostra Senyora Meritxell, a l'Eixample de Barcelona, no serà desnonada aquest dimecres, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar NacióDigital. El jutjat que havia ordenat el llançament ha dictat ara la suspensió del llançament amb l'argument que la finca on s'ubica el geriàtric ha canviat de mans des que es va interposar la demanda. Aleshores el propietari era Olletsac SL i ara ho és el fons Singh Propco III.

El cas, a més, està pendent d'una demanda de suspensió presentada per la direcció del centre que encara no s'ha resolt. A la residència hi ha 14 usuaris i 11 treballadors i la Generalitat treballa ara per reubicar el geriàtric, que ocupa dues plantes de la finca situada a Gran Via i paga el lloguer des de fa 15 anys.

Fonts de la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample atribueixen l'aturada del desnonament a la "repercussió" que ha tingut la visibilització del cas i asseguren que la seva intenció és forçar una negociació entre la propietat de l'edifici i la direcció del centre per aconseguir que la residència no s'hagi de traslladar.

En una roda de premsa divendres passat, el col·lectiu denunciava que el fons propietari de la finca vol fer-hi pisos de luxe. Per això va exigir a la Generalitat i a l'Ajuntament que "donin solució" tant a la necessitat de reallotjament de les persones que hi viuen, com també al manteniment dels llocs de feina, a través de l'expropiació de l'edifici.
Arxivat a