Barcelona: trànsit

50 radars nous a Barcelona per controlar la velocitat

L'Ajuntament calcula que a finals d'any el 75% dels carrers de la ciutat tindran un topall de 30 km/h

per Andreu Merino , 1 de març de 2021 a les 10:39 |
Zona de Baixes Emissions | Ricard Novella
L'Ajuntament de Barcelona instal·larà des d'ara i fins al 2022 un total de 50 radars de control de velocitat de vehicles a l'interior de la ciutat. Fins ara aquest sistema de control només era present amb 11 radars a túnels i vies d'accés a la capital i amb la seva presència al centre el consistori busca reduir la sinistralitat lligada als accidents de trànsit

Dels 50 radars, 44 seran de punt, tres de tram i tres més pedagògics. Els radars de punt són els convencionals, que mesuren la velocitat del vehicle i generen una sanció en cas que el conductor superi el límit permès. Dels 44 nous radars de punt, 12 estaran vinculats al projecte municipal Protegim Escoles, que limita la velocitat a 30 km/h als entorns de centres escolars. A les zones on no hi hagi escoles, el límit de velocitat serà de 50 km/h. L'Ajuntament calcula que a finals del 2021 el 75% de carrers de la ciutat tindran un límit de velocitat de 30 km/h.


Entre els carrers on s'instal·laran radars de punt hi ha Aragó, Balmes, el carrer de Sants o la ronda General Mitre, entre d'altres.

Pel que fa als radars de tram, calculen la velocitat mitjana i detecten els vehicles que no respecten el límit de velocitat. Al març entrarà en funcionament el radar de tram al túnel de la Rovira, a l'estiu al túnel de Badal i el 2022 a la ronda litoral a la zona del Moll de la Fusta. 


En relació als tres radars pedagògics, aniran canviant d'ubicació. Aquests radars avisaran el conductor de la infracció però no emetran cap sanció. Els nous 50 radars estaran senyalitzats "Tothom sabrà on són", ha assegurat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón.

L'Ajuntament compleix així amb l'anunci d'instal·lar radars a l'interior de la ciutat fet el 2017. El pressupost per als nous mecanismes de control superen els 2 milions d'euros. "Hem d'aixecar el peu de l'accelerador", ha dit Alarcón.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació