Després del mar, la neu: els migrants que intenten creuar els Alps per arribar a França

Desenes de persones cada dia proven de passar per aquest punt del continent europeu per aconseguir un futur millor

Un grup de sis migrants intenta creuar els Alps per arribar a França
Un grup de sis migrants intenta creuar els Alps per arribar a França | Sergi Cámara
27 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:21h
Un grup de sis migrants ha estat detingut als Alps, a la frontera d'Itàlia amb França, la nit d'aquest divendres. La majoria venen de l'Afganistan, el Marroc i Algèria, i ja han estat retornats. No són els primers que deté la policia francesa, ni seran els últims. 

Cada dia desenes de migrants intenten creuar les muntanyes nevades dels Alps per aconseguir arribar a França. Aquest punt del continent europeu s'ha convertit en un nou punt de pas de la llarga ruta migratòria que molts ja comencen des que parteixen de la seva terra natal. Bona part són persones que prèviament han estat rescatades al Mediterrani o bé ha passat per la ruta dels Balcans, però que han de continuar a la cerca d'un futur millor. El fotoperiodista Sèrgi Cámara retratarà a NacióDigital com és aquest viatge a través de les muntanyes i la història de les persones que intenten creuar-les per començar una nova vida.

Molts s'endinsen dins la neu per intentar no ser descoberts per la policia francesa Foto: Sergi Cámara


En el cas d'aquest grup de sis persones que han estat detingudes, havien intentat creuar a través de les pistes d'esquí italianes que donen als Alps. Però el patiment de caminar de nit enmig del fred de les muntanyes no serveix de res, ja que la policia els acaba retenint i retornant. 

La policia francesa descobreix els joves que intentaven creuar la frontera clandestinament Foto: Sergi Cámara

 

Els agents parlen amb els migrants, ara retinguts Foto: Sergi Cámara