Compte enrere per evitar el desnonament d'una residència de gent gran a l'Eixample de Barcelona

Afers Socials treballa per la reubicació dels residents i la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample reclama l'expropiació de l'edifici

Roda de premsa per denunciar el cas
Roda de premsa per denunciar el cas | Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample
NacióDigital
26 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:02h
Queden només cinc dies perquè arribi la data marcada al calendari per executar el desnonament de la residència de gent gran Nostra Senyora Meritxell, a l'Eixample de Barcelona. L'ordre judicial ha assenyalat el 3 de març com a data de llançament per finalització del contracte de lloguer, després de 15 anys. 

En una roda de premsa aquest divendres, la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample ha denunciat que el "fons voltor estranger" Singh Propico III SL ha comprat l'immoble per construir-hi "pisos de luxe". La Xarxa es mostra disposada a evitar que "un cop més" el negoci "especulador" es posi "per davant de la vida" i "deixi sense casa la nostra gent". Per això exigeix a la Generalitat i a l'Ajuntament que "donin solució" tant a la necessitat de reallotjament de les persones que hi viuen, com també al manteniment dels llocs de feina.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha confirmat a l'ACN que fa setmanes que treballa en aquest assumpte, després que la direcció del centre els el comuniqués. El Departament afirma que "garantirà en tot moment" l’atenció dels residents, tot i que es tracta d'una residència "privada i sense cap finançament públic".

Al costat de la direcció del centre, Afers Socials ha analitzat en les darreres setmanes els perfils de les persones que viuen en la residència per veure on se'ls pots atendre, d'acord amb la situació socioeconòmica de cadascuna, "per si finalment el dia 3 de març es produeix el desnonament".

El Departament afirma que s'ha compromès a reubicar set dels residents en altres equipaments residencials per a gent gran. En canvi, la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample demana que s'expropiï l'edifici i que la residència passi a ser pública, per tal de mantenir-hi els residents actuals i internalitzar els llocs de treball.
Arxivat a