L'administrador de la finca on van trobar el cos d'Helena Jubany acredita que hi vivia el principal sospitós

La policia espanyola crea un nou grup d'investigació

L'advocat atenent els mitjans de comunicació, amb el germà de l'Helena
L'advocat atenent els mitjans de comunicació, amb el germà de l'Helena | Lluís Rugama
26 de febrer del 2021
Actualitzat el 27 de febrer a les 18:48h
El cas de l'Helena Jubany ha tornat als jutjats de Sabadell aquest divendres per rebre el testimoni de noves persones. Una mica més d'un mes després de l'última visita, han comparegut tres persones, entre elles l'administrador de la finca del carrer Calvet Estrella, on van trobar el cos de l'Helena el desembre de 2001. I aquest ha acreditat la residència del principal sospitós del cas, segons la família, Santi Laiglesia.

Així ho ha indicat l'advocat de la família, Benet Salellas, un cop s'han fet les declaracions als jutjats. Ha estat "l'estrella", ha dit, perquè ha explicat que "recordava perfectament una trucada de Muntsa Careta per incloure Laiglesia al contracte. I això abans que es produís l'assassinat". A més, ha afegit, que li constava els noms d'ambdós a la bústia de l'immoble. 

Una convivència conjunta que ha corroborat la germana petita de Careta, que també ha donat la seva versió. Salellas ha assenyalat que ha garantit que vivien junts i s'havien comprat mobles per al pis, així com Laiglesia havia compartit àpats familiars. A més, arran de la relació de la seva germana "s'havien allunyat" i que era una "submisa" a la parella.   

El lletrat ha considerat que ja "hi ha documentació" que prova la vida de Laiglesia al domicili, amb una postal enviada per Monserrat Careta, en la qual es detallava la vida conjunta amb Laiglesia, "trucades amb l'administrador i factures de mobiliari". "Provoca un gir incontestable", ha expressat. 

Salellas ha informat que finalment la investigació anirà a càrrec de la policia espanyola, després que reclamés que s'encarregués aquesta tasca als Mossos d'Esquadra. "Ens consta que s'ha creat un equip d’investigació, també amb membres de la UDEF més especialitzats" i ha precisat que fa unes setmanes van demanar la documentació als jutjats. "Confiem que en les properes setmanes comenci a donar fruits", ha manifestat.

A més de l'administrador i la familiar de Careta, també hi havia prevista la declaració de dues farmacèutiques, de l'establiment proper a l'edifici. La idea de la família era que poguessin confirmar la compra dels fàrmacs que van servir per matar Jubany. Però per temes Covid no han pogut assistir.

A més, també ha comparegut un veí l'edifici del carrer Calvet Estrella, "que havia sortit en un programa de TVE i situava a Laiglesia" a l'immoble. Tanmateix, "per l'edat no recordava res, com tampoc haver participat en aquest espai televisiu", ha lamentat Salellas. Es tracta d'una persona que hauria d'haver vingut el passat 15 de gener, però per error es va convocar al seu fill.  

Un crim sense resoldre des de fa més de 19 anys

Helena Jubany va morir assassinada fa gairebé vint anys a Sabadell. El cas es va tancar sense descobrir qui la va matar i per quin motiu. La fase d'instrucció va estar plena d'errors i va ser arran de l'emissió del cas, en plena crisi del coronavirus, pel programa Crims de TV3, que es va tornar a posar d'actualitat i va generar un gran rebombori mediàtic.

A la capital vallesana, va ser tal l'impacte que es va crear el Manifest Sabadellenc per reclamar la reobertura i va servir de palanca per ajudar la família a recollir diners per instar-ho formalment. Així, a l'agost de 2020 ho van aconseguir i ho van fer amb l'aportació de noves proves.