Salut sosté que no es poden desescalar restriccions perquè «no és descartable» una quarta onada

La previsió és que el Procicat aprovi canvis mínims per "donar aire" als sectors afectats pels tancaments

Alba Vergés i Pere Aragonès, aquest dimecres a l'Hospital Clínic
Alba Vergés i Pere Aragonès, aquest dimecres a l'Hospital Clínic | Arnau Carbonell
24 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:45h
Aquest dijous, el Procicat es tornarà a reunir per revisar el paquet de restriccions vigents arran de la pandèmia. Amb tot, la previsió és que els canvis siguin mínims per "donar aire" a alguns dels sectors més afectats. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha argumentat que l'escenari no és el de "poder plantejar una desescalada o obertura" perquè l'ocupació de les UCI continua sent molt alta i ha augmentat el risc de rebrot, motiu pel qual "no és descartable" una quarta onada de la pandèmia que es busca evitar.

Vergés ha explicat que en aquests moments continua "l'estancament" del descens de la pandèmia, tot i que ha assegurat que "no es pot atribuir" aquest estancament a cap qüestió concreta. Just han passat deu dies des de la celebració de les eleccions del 14 de febrer i, en paral·lel, també creix l'impacte de la variant britànica a Catalunya. "Estem en setmanes complicades", ha admès. 

En aquest sentit, ha explicat que es treballa per "donar aire" a alguns sectors afectats per les restriccions i, al mateix temps, "mantenir la contenció", situació que serà avaluada aquest dijous però tenint en compte les previsions per a les properes setmanes. "Hem de ser prudents", ha insistit Vergés, que ha situat en la vacunació la clau per poder destensionar el sistema de salut. 

Per això, ha subratllat, ha demanat al ministeri de Sanitat que vetlli perquè es compleixi el compromís europeu i arribin les dosis de vacunes suficients. Vergés ha explicat que tenen el sistema preparat per vacunar la població, però que per fer-ho cal que arribin les remeses de vacunes.