Aragonès desconfia del paquet d'ajuts de Sánchez i alerta que cal veure «la lletra petita»

El vicepresident en funcions argumenta que "altres grans anuncis" de la Moncloa, quan s'han concretat, "no han estat del tot útils"

El vicepresident Pere Aragonès, aquest dimecres a l'Hospital Clínic
El vicepresident Pere Aragonès, aquest dimecres a l'Hospital Clínic | Arnau Carbonell
24 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:09h
"Un any després, hem vist una xifra. Ja era hora, però hem de veure el detall, la lletra petita". Amb aquesta desconfiança s'ha pronunciat el vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, davant l'anunci del paquet d'11.000 milions d'euros en ajuts per a pimes i autònoms que ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. L'aspirant a presidir la Generalitat ha afegit que en un escenari d'"angoixes i dificultats" de molts sectors afectats per les restriccions "les paraules estan molt bé però són els fets els que són determinants". 

La petició d'ajuts directes per als sectors més afectats de la pandèmia, com l'hostaleria i el comerç, ha estat constant des del Govern de la Generalitat, que va anunciar a principis de febrer el seu propi pla de compensacions. Aragonès ha reiterat la importància de fer "injeccions directes" en aquests sectors fins que se superi la pandèmia i ha justificat la seva desconfiança en Sánchez en "altres grans anuncis" que, quan s'han concretat, "no han estat del tot útils". 

Sobre les negociacions per formar Govern, Aragonès ha descartat l'escenari de quedar abocats a unes segones eleccions. "Ens hem de sortir entre tots. Faig una crida a la responsabilitat per encarar la situació. Hem d’estar a l’alçada", ha assegurat. En les darreres hores, ERC ha accelerat el ritme de les negociacions per intentar avançar en un acord amb Junts, CUP i comuns. 

Compromís amb el finançament sanitari i les plantilles

Aragonès i la consellera de Salut, Alba Vergés, han fet una roda de premsa des de l'Hospital Clínic un any després que es detectés en aquest centre el primer cas de coronavirus. El vicepresident ha refermat el compromís de desencallar aviat l'ampliació de l'Hospital Clínic, que s'arrossega des de fa anys, així com amb la injecció de recursos al sistema sanitari en la nova legislatura. Cal, ha dit, consolidar el finançament extraordinari per la Covid i, al mateix temps, l'ordinari per al sistema de salut. També ha assegurat que s'ampliaran les places d'estudis universitaris en Medicina i Infermeria per ampliar les plantilles en els pròxims anys i revertir l'èxode de professionals.