Els comuns i la CUP s'emplacen a treballar conjuntament per eliminar les bales de foam

Les dues formacions valoren positivament la trobada i continuaran parlant en els propers dies

Agents dels Mossos en la segona nit d'aldarulls a Barcelona per l'empresonament de Pablo Hasél
Agents dels Mossos en la segona nit d'aldarulls a Barcelona per l'empresonament de Pablo Hasél | Martí Urgell
23 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:40h
Els comuns i la CUP s'han reunit aquest matí per analitzar els resultats de les eleccions i abordar possibles punts d'entesa de cara a la propera legislatura. Totes dues formacions han valorat positivament la trobada i s'han emplaçat a reunir-se de nou en els propers dies. En aquest sentit, s'han emplaçat a treballar conjuntament per fer front a l'emergència habitacional i acabar amb els desnonaments, també lluitar contra l'emergència climàtica i aturar projectes que afecten al territori com ara el BCN World, i avançar cap a un nou model policial que, entre d'altres, acabi amb l'ús de bales de foam.

De la mateixa manera, tots dos grups han coincidit en la necessitat de definir una estratègia compartida per fer front a l'extrema dreta, que ha entrat amb força al Parlament després del 14-F. Aquesta estratègia, ha precisat la CUP, hauria de servir per "dins i fora de les institucions". Per part dels comuns han assistit a la reunió David Cid, Candela López Jordi Martí i Conchi Abellán. Per part dels anticapitalistes, Euàlia Reguant, Pau Juvillà i Xavi Pellicer.

La CUP ha posat sobre la taula la voluntat de la població de fer un gir cap a l'esquerra i d'avançar en l'exercici del dret a l'autodeterminació i han recordat que el PSOE és un actor necessari "per continuar garantint la unitat d'Espanya i els interessos econòmics i polítics del règim". Per això, han emplaçat els comuns a situar-se com un "agent clau" en la ruptura amb el règim del 78 i contribuir a fer polítiques "transformadores" en la línia d'un canvi de model econòmic des d'una perspectiva social, ecologista i feminista, d'establiment d'un rescat social i també l'exercici del dret a l'autodeterminació.