En llibertat el portaveu del secretariat nacional de la CUP després de negar-se a declarar

Els Mossos l'han detingut aquest migdia i l'han traslladat davant del jutge per una causa relacioanda amb les protestes de la sentència de l'1-O

Edgar Fernández, després de ser deixat en llibertat
Edgar Fernández, després de ser deixat en llibertat | CUP
23 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:04h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest migdia Edgar Fernández, portaveu del secretariat nacional del a CUP i regidor a l'Ajuntament de Reus, per les protestes per la sentència de l'1-O. Fernández tenia una ordre de cerca i captura des de fa dies després d'haver-se negat en repetides ocasions a comparèixer davant del jutge. Els Mossos l'han traslladat ara als jutjats de Reus i el jutge l'ha deixat en llibertat després de negar-se a declarar. 

Abans de ser detingut, el dirigent cupaire ha enregistrat un vídeo i ha denunciat una "macrocausa contra l'independentisme reusenc" i ha dit que davant de la repressió s'ha de respondre amb "més mobilització". Fernández ha dit que hi ha més de 30 persones agrupades en cinc causes judicials i que tot plegat forma part d'una estratègia per "amenaçar i avisar" que ningú s'ha de mobilitzar. 
 
L'ordre de cerca i captura es va dictar en plena campanya electoral. En declaracions a aquest diari, Fernández, va dir que no era casualitat que és dictés just en aquell moment i ho va vincular a les mobilitzacions de Vox al territori. La causa en què està implicat neix del dia de la sentència de l'1-O, arran d'una protesta que va acabar a les portes de la comissaria. Hi havia unes 6.000 persones i van topar amb sis o set membres de Vox que llançaven provocacions. "Hi havia els Mossos davant i s'ho van mirar", critica Fernández.

Hi ha haver alguns incidents i arran d'això els Mossos van identificar només una persona de Vox i sis o set dels manifestants, entre els quals el regidor de la CUP. "Els Mossos van fer un atestat assenyalant persones concretes, generant relat perquè la Fiscalia en fes una causa", apuntava fa uns dies.