MEDI AMBIENT

El consell assessor d’Agbar presentarà propostes per afrontar l’emergència climàtica

Una de les iniciatives implantades ja és la transformació de les plantes depuradores en ecofactories

per NacióDigital , Barcelona, 22 de febrer de 2021 a les 18:25 |
Foto d’arxiu. Actualment, l’exsecretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya (que apareix a la foto) ha sigut substituït per Marta Cassany, nova secretaria d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. | Cedida
El consell assessor de Participació, Transparència i Acció Social d’Agbar presentarà demà en un acte retransmès en línia les seves aportacions al grup Agbar per afrontar els reptes de la gestió de l’aigua, davant de l’emergència climàtica i amb compromís social, en el marc de la pandèmia de la Covid-19.

El consell assessor d'Agbar és una iniciativa pionera en l’entorn empresarial, que es compon de 15 persones externes a la companyia i referents en el seu àmbit d’expertesa que, durant els últims dos anys de treball, han traçat una sèrie de recomanacions per avançar en els reptes que afronta la companyia.


Un dels eixos en què s’ha centrat l’activitat del Consell Assessor d’Agbar és la resposta als reptes mediambientals, especialment des de la gestió de l’aigua. En aquest àmbit, una de les iniciatives d’Agbar que s’ha reforçat amb les contribucions del Consell Assessor és la transformació de les plantes depuradores en ecofactories: instal·lacions que reutilitzen el 100% de l’aigua, que produeixen l’energia que consumeixen i que minimitzen els residus generats, amb un impacte positiu en l’entorn que les envolta i en la conservació de la biodiversitat.

Creació d'un hub sobre coneixement de l'aigua


D’altra banda, pel que fa a la necessitat de posicionar Barcelona com a ciutat de referència en l’actuació contra el canvi climàtic, el consell assessor ha contribuït a impulsar la creació d’un hub sobre coneixement de l’aigua a Barcelona, que generi ocupació i sigui un espai obert a la ciutadania per cercar la implicació de tots els actors i sectors en un procés de cocreació.

Finalment, per tal de transformar el model de gestió de l’aigua i respondre als reptes actuals de la ciutadania, des d’Agbar, i amb la guia del consell assessor, s'està impulsant el pacte social, una iniciativa basada en la col·laboració publicoprivada i amb les entitats socials, que busca actuar en tres eixos: la solidaritat, per garantir l’accés a l’aigua a tots els col·lectius vulnerables; l’ocupació, per generar llocs de treball de qualitat, i la reconstrucció verda, per seguir avançant en la transició ecològica.


El consell assessor de participació, transparència i acció social d’Agbar, que conclourà la seva activitat amb la presentació de les propostes en l’acte de demà, va ser creat el gener del 2019. En formen part, entre d'altres, el president d'Agbar, Àngel Simón; el secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco. Secretari general de CCOO a Catalunya; el i president de Roca Junyent, Miquel Roca Junyent; el cap de meterorologia de TVC, Tomàs Molina; i el president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació