La candidatura independentista a Pimec presenta al·legacions contra les «irregularitats» electorals

Pere Barrios denuncia "manca de seguretat jurídica" i "ús de recursos de l'entitat" en favor de la candidatura d'Antoni Cañete

Pere Barrios presentant l'escrit d'al·legacions a Pimec.
Pere Barrios presentant l'escrit d'al·legacions a Pimec. | P. M.
22 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:39h
Demà Pimec celebra eleccions per renovar la seva direcció i el procés arriba enmig d'una gran tensió. Dues candidatures competeixen, la que encapçala l'actual secretari general de l'organització, Antoni Cañete, i l'alternativa que lidera Pere Barrios, d'EinesPimec, actual vicepresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, i que té el suport explícit de l'ANC. Aquest migdia, Barrios ha presentat un escrit d'al·legacions a la junta electoral de l'entitat on denuncia un seguit d'"irregularitats". A l'entrada a la seu de Pimec, Barrios ha explicat que han al·legat "manca de seguretat jurídica, desigualtat i irregularitats" que afecten a la candidatura d'Antoni Cañete". 


Entre les irregularitats denunciades, Barrios ha esmentat defecte d'"anticipació" per part de l'altra candidatura i "ús de recursos de l'entitat" en favor de la llista oficial. El candidat no ha volgut donar més detalls, mentre esperava poder lliurar al registre de Pimec l'escrit presentat. Però sí que s'ha referit a l'exisència de fets que mostrarien que "no tothom disfruta de llibertat de vot" entre els associats a la patronal de les pimes.

Pere Barrios ha volgut deixar molt clar que la presentació d'aquest escrit no és una "impugnació" del procés electoral i que per ells, el procés continua. "Nosaltres continuem fent campanya i seguim demanant el vot", ha assegurat. Demà, 23 de febrer, tindran lloc les eleccions a la patronal de la petita i mitjana empresa.  


Des de l'inici del procés electoral, Barrios ha denunciat "manca d'ètica democràtica" per part de la direcció de Pimec i ha assenyaalt diverses irregularitats que han deixat la seva candidatura en inferioritat de condicions. En l'entrevista que va concedir a NacióDigital, donava per molt probable que la seva candidatura acabaria impugnant les eleccions a la petita i mitjana empresa. El fet que no se'ls hagués lliurat el cens per part de l'organització ha estat considerat "molt greu" per part de l'equip de Barrios.

Tota la campanya ha estat crispada. Des d'EinesPimec s'ha criticat durament que en els prop de 25 anys d'existència, mai s'han celebrat eleccions a Pimec, on hi ha hagut el mateix president, Josep González, que ara es retira i dona el seu suport a Cañete. La candidatura de Barrios explicita el seu independentisme i considera que Pimec no ha sabut exercir el lideratge que li corresponia dins del teixit empresarial, alhora que ha estat molt poc coratjosa davant les administracions.

L'actual número dos de la casa, per la seva banda, defensa la feina feta i subratlla la "professionalitat" i el caràcter essencialment "empresarial" de la seva proposta. En una entrevista a NacióDigital, on explicava els elements clau del seu programa, acusava Barrios d'encapçalar una candidatura que vol "instrumentalitzar" Pimec en favor dels interessos de l'ANC. La pugna està servida.