FOTO Una manifestant cou calçots amb el foc d'una barricada a Barcelona

La caòtica jornada de protesta a la capital catalana va deixar diverses imatges impactants

Una manifestant cou calçots en una barricada a tocar de la plaça Lesseps de Barcelona
Una manifestant cou calçots en una barricada a tocar de la plaça Lesseps de Barcelona | Sergi Baixas
21 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:20h
Les botigues de grans marques del Passeig de Gràcia, saquejades. Foc a la porta de la Borsa de Barcelona. Pedrades al Palau de la Música. Càrregues contundents dels Mossos a Gran de Gràcia contra manifestants encapsulats. Desenes de barricades en diversos punts de la capital catalana amb veïns que intentaven apagar-les amb mànegues des dels balcons. I una imatge ben curiosa en una nit apoderada pel caos, una manifestant coent uns calçots amb el foc d'una barricada ubicada a tocar de plaça Lesseps. 

La fotografia va ser capturada a tres quarts de deu del vespre, mitja hora després de les impactants càrregues a la part alta de Gran de Gràcia que va deixar diversos ferits. Els agents de Mossos d'Esquadra van empènyer als manifestants des de Passeig de Gràcia cap amunt direcció muntanya i no van parar fins a arribar a la plaça de Lesseps. Allà, una desena de furgons van quedar-se plantats, després de fer algun intent de carregar i disparar un parell de projectils de foam contra un grup de joves que llençava objectes contundents contra la línia policial abans de resguardar-se i acabar dispersant-se pels carrers de la vila.

Veient que els agents no responien, un reducte va muntar una barricada entre el final de Gran de Gràcia i l'avinguda de la Riera de les Cassoles aprofitant material d'obra que hi havia pels voltants abans de calar-li foc sota els retrets de diversos veïns que s'ho miraven des dels balcons. En un moment donat, una manifestant va aparèixer amb un grapat de calçots i els va posar sobre el contenidor en flames fent broma explicant que s'estava preparant el sopar.

La cinquena nit consecutiva de concentracions a Barcelona i a diverses ciutats del territori per la detenció del raper lleidatà Pablo Hasél va començar pacífica, però a partir de les vuit del vespre la situació es va descontrolar quan alguns grups violents van començar a provocar diversos aldarulls correspostos amb gran contundència per la policia. 

Arreu del país hi ha hagut 34 detencions, en alguns casos de joves menors d'edat. Almenys 13 persones han resultat ferides