Salut sosté que calen set dies més per valorar l'impacte de les noves variants de coronavirus

El Govern manté el gran gruix de les restriccions vigents perquè s'ha produït un "estancament" de la millora de la situació

La consellera Alba Vergés amb el vicepresident Pere Aragonès, al CAP de Salt
La consellera Alba Vergés amb el vicepresident Pere Aragonès, al CAP de Salt | Arnau Carbonell
19 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:32h
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que calen set dies més per veure quina és l'evolució i l'impacte de les noves variants del coronavirus, especialment pel que fa a la britànica, que ja representa un 32% dels casos a Catalunya i que es preveu que sigui la majoritària al març. El Procicat ha decidit mantenir les restriccions vigents una setmana més per tal d'avaluar l'evolució i constatar si es produeix o no un "canvi de tendència gran".

En la línia que ja va apuntar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, el vicepresident Pere Aragonès ha advertit que la millora de dades de la pandèmia s'ha "estancat", motiu pel qual ha fet una crida a continuar extremant les precaucions. El focus de preocupació és l'alta pressió hospitalària que continua havent-hi, amb més de 600 persones a les UCI i més de 2.000 persones hospitalitzades. Argimon va advertir del perill que suposaria arrencar una quarta onada amb aquesta alta pressió hospitalària. 

De fet, Aragonès ha explicitat que amb l'actual escenari no es pot descartar que el sistema sanitari es pugui trobar en una nova situació "compromesa", motiu pel qual es prorroguen les principals restriccions vigents, com ara el confinament comarcal, l'horari limitat de la restauració, el toc de queda i el tancament dels comerços de més de 400 metres quadrats, així com l'aforament reduït en tota la resta. 

Per ara, les úniques flexibilitzacions que es faran són en l'àmbit de les extraescolars i el lleure infantil, així com en l'àmbit esportiu. Les escoles podran reprendre les activitats extraescolars en infantil i primària. També s’equiparen l'esport federat i els consells esportius perquè puguin entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses. A més, s'inclou el circ com a activitat cultural autoritzada, amb les mateixes condicions que cinemes i teatres.