Presó per a un dels detinguts en les protestes a Barcelona per l'empresonament de Hasél

Sis detinguts més han quedat en llibertat amb càrrecs en una causa oberta per desordres, danys, atemptat i lesions

Aldarulls a Barcelona en la manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél
Aldarulls a Barcelona en la manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél | Martí Urgell
18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:44h
El jutjat d'Instrucció 4 de Barcelona ha rebut avui set detinguts en relació a les protestes d'ahir a Barcelona amb motiu de l'empresonament de Pablo Hasél. El jutge ha ordenat presó provisional sense fiança per a un dels implicats, mentre que per a la resta n'ha ordenat llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer cada quinze dies als jutjats. La causa està oberta pels delictes de desordres públics, atemptat contra l'autoritat, danys i lesions.

Pel que fa als detinguts a Lleida, el jutjat d'Instrucció 1 ha rebut set detinguts en relació als aldarulls d'ahir i n'ha acordat la llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan siguin requerits. En aquest cas, la causa està oberta per un delicte de desordres públics. El jutjat d'Instrucció 1 de Vic ha rebut avui tres detinguts en relació als incidents de dimarts al municipi i n'ha acordat la llibertat provisional. La causa, en aquest cas, està oberta per desordres públics i danys.

Els Mossos han informat aquest matí que hi ha 33 persones detingudes i dotze ferits, inclosos agents, arran dels aldarulls d'aquests dies. Dels detinguts, dotze són a Barcelona, catorze a Lleida, cinc a Girona i dos a Tarragona. Pel que fa als ferits, deu a Barcelona, un a Lleida i un a Girona. Els manifestants també van cremar nou vehicles ahir. Tot plegat, en la segona nit d'incidents a les principals ciutats del país arran de l'empresonament del raper de Lleida.

Una altra condemna a Hasél

L'Audiència de Lleida ha confirmat la condemna de 2 anys i mig de presó a Pablo Hasél, imposada el 5 de març de 2020 pel jutjat penal 3 de Lleida, per haver amenaçat el testimoni d'un judici per una presumpta agressió d'un guàrdia urbà a un menor, en què l'agent va ser absolt. En concret se'l condemna a 1 any i 9 mesos de presó per un delicte d'obstrucció a la justícia i 9 mesos per amenaces. Encara es pot presentar recurs de cassació.

Si es rebutgés, però, la pena se sumaria a les dues ja fermes de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme que ascendeixen a 2 anys i 9 mesos i també a un altre any de presó per no haver pagat les multes imposades en diverses sentències. En total, doncs, Hasél acumularia uns 6 anys i mig de presó.