El PP s'enfonsa 12 punts per sota del PSOE, segons el CIS

Vox i Podem milloren resultats respecte l'anterior baròmetre, com ERC i CUP a nivell català

Pedro Sánchez i Pablo Casado, en una reunió a la Moncloa.
Pedro Sánchez i Pablo Casado, en una reunió a la Moncloa. | Moncloa
18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:13h
Tal com va ocórrer el 14-F a Catalunya, PP patiria també ara un descens a nivell estatal en cas de fer-se eleccions. Així ho assenyala el baròmetre del CIS del febrer, fet públic aquest dijous, segons el qual els populars obtindrien ara un 18,8% dels vots, dos punts per sota del resultat del 2019 i també lluny de les previsions de l'enquesta del gener (20,5%). El PSOE, al seu torn, mantindria la mateixa estimació que fa un mes, del 30,7%, quasi tres punts més que en les últimes eleccions espanyoles i 12 punts per damunt del seu principal competidor.

Vox recuperaria cert terreny respecte l'anterior baròmetre, passant del 13% al 13,6%, tot i que encara per sota del 15,1% aconseguit el 2019. El mateix passaria a Podem, a qui el CIS li atorga ara l'11,2% dels vots, encara sense recuperar el 12,9% dels darrers comicis, mentre que Cs consolidaria certa recuperació, amb un 9,3% dels sufragis, dos punts i mig més que en les últimes eleccions.

A nivell català, ERC obtindria un ascens, del 2,9% del baròmetre de gener a un 3,5%, molt a prop del 3,6% assolit el 2019. Junts, en canvi, seguiria caient fins a l'1,3% (va obtenir un 2,2% a les eleccions), mentre que la CUP també igualaria gairebé l'1% assolit el primer cop que va presentar-se al Congrés, ja que el CIS li'n preveu un 0,9%. Les enquestes es van fer del 3 a l'11 de febrer, durant la campanya del 14-F i just després de les declaracions de Luis Bárcenas incriminant Mariano Rajoy.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, un 65,4% dels espanyols creu que caldria prendre mesures més exigents, mentre que un 9% opina que es pot seguir com fins ara. Així mateix, un 82,9% assegura que està disposat a vacunar-se quan li arribi el torn, mentre que tan sols un 6,5% ho rebutja.