HABITATGE

La Generalitat Valenciana ajudarà amb l'entrada del pis als joves que es traslladen a municipis petits

El vicepresident Martínez Dalmau defensa que així es fomenta "l'emancipació" i el "dinamisme a les zones menys poblades"

per NacióDigital , 17 de febrer de 2021 a les 15:36 |
El vicepresident valencià, Rubén Martínez Dalmau, en la reunió amb el Consell de la Joventut. | Generalitat Valenciana
Molts joves pateixen dificultats per emancipar-se i els municipis petits necessiten rejovenir la població. Per intentar pal·liar les dues problemàtiques alhora, la vicepresidència segona de la Generalitat Valenciana ha anunciat un programa d'ajuda a la compra d'habitatge per als joves que compren una casa en un municipi menor de 5.000 habitants.

En concret, el govern valencià ajudarà amb fins al 20% del preu de l'immoble -la quantitat habitual de l'entrada que es paga en comprar un pis- als menors de 35 anys que tinguen ingressos inferiors o iguals a tres vegades l'IPREM. Se subvencionarà la compra d'habitatges de menys de 100.000 euros i es prioritzaran els grups d'especial protecció, com ara les famílies monoparentals i nombroses, les persones amb diversitat funcional o les víctimes de violència de gènere.


Ho ha anunciat aquest dimecres el vicepresident de la Generalitat Valenciana Rubén Martínez Dalmau en la reunió amb la nova presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Cristina Martínez. "Volem fomentar l'emancipació dels joves amb ajudes als habitatges en règim de compravenda, fomentant també el dinamisme a les zones menys poblades", ha afirmat Dalmau.

En funció del nivell d'ingressos


Un altre dels criteris que es valorarà per prioritzar les ajudes serà el nivell d'ingressos dels joves sol·licitants i si el municipi on compraran la casa està considerat en risc de despoblació. L'anunci s'ha realitzat en la Mesa de Vivenda Jove, un espai que busca "avançar en una major coordinació, contacte i informació per solucionar necessitats d'aquells col·lectius de joves amb menys capacitat per accedir a un habitatge".

Una altra ajut és el programa d'ajudes de lloguer, que estableix pagaments de fins al 50% del total de lloguer a joves amb ingressos insuficients perquè "és un dret dels joves poder construir-se el seu projecte de vida", segons ha defensat Dalmau. Les ajudes són anuals, prorrogables fins a tres anys, amb un preu màxim de 600 euros de lloguer per poder sol·licitar-les, 900 euros en el cas de famílies nombroses.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació