El govern espanyol no es pronuncia sobre l'empresonament de Hasél

La vicepresidenta Carmen Calvo es limita a recordar el seu propòsit de revisar els delictes que afecten la llibertat d'expressió

El consell de ministres, reunit aquest dimarts
El consell de ministres, reunit aquest dimarts | Moncloa
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:12h
El govern espanyol ha evitat pronunciar-se sobre la detenció i empresonament del raper Pablo Hasél tot argumentant que no es pronuncia mai sobre decisions judicials. La vicepresidenta Carmen Calvo s'ha limitat a recordar que el seu partit ha plantejat la revisió dels delictes que afecten la llibertat d'expressió per evitar sancions com la de presó.

"En el paraigua de l'art cal una forquilla de comprensió i tolerància madura", ha argumentat la vicepresidenta, que ha emmarcat aquest debat no com a un problema que tingui l'estat espanyol amb la llibertat d'expressió, sinó com l'equilibri que busquen totes les democràcies per equilibrar aquest dret amb el fet de no traspassar límits que suposin discriminació o incitació de l'odi. 

La setmana passada, en plena campanya a Catalunya i just a les portes que Podem registrés la seva proposta per tombar la pena de presó en casos que afectin la llibertat d'expressió, la Moncloa va enviar un comunicat plantejant la seva reforma, fet que va incomodar els de Pablo Iglesias. Calvo ha argumentat que tots els drets, també el de la llibertat d'expressió, "són limitats" perquè en puguin existir d'altres i ha recordat que es converteix en delicte allò que traspassa la discriminació i entra en el terreny de l'odi. De fet, ha recordat que els organismes internacionals sostenen que part de la llibertat d'expressió "no pot ser admesa si enalteix allò que és inadmissible en democràcia".

Aquest dimarts, precisament, Podem i els comuns han anunciat que registraran una petició d'indult per a Pablo Hasél.