Els comuns presenten una petició d'indult per a Pablo Hasél

Asens diu que no és "normalitat democràtica" que s'arxivin investigacions per la corrupció de la monarquia mentre s'empresona qui la critica en cançons

Pablo Hasél, durant la seva detenció
Pablo Hasél, durant la seva detenció | ACN
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:21h
Els comuns presentaran en les pròximes hores una petició d'indult per a Pablo Hasél, que avui ha ingressat a la presó per ordre de l'Audiència Nacional. Jaume Asens, portaveu d'En Comú Podem al Congrés, ho ha detallat aquest migdia en una roda de premsa, i ha recordat que dimarts passat van registrar una proposta de llei per "blindar la llibertat d'expressió" i per "derogar els delictes d'opinió" que existeixen al codi penal. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que indulti Hasél

La proposta legislativa dels comuns ha estat qualificada i seguirà els tràmits legislatius. En aquest sentit, ha demanat a la resta de partits que hi votin a favor. Asens confia que la proposta es tramiti per la via d'urgència, però sigui com sigui no serà imminent, per això demanen activar la via dels indults. 

"Fins que no s'aprovi aquesta llei, ens sembla bé que s'atorguin els indults a les persones condemnades per aquests delictes i registrarem una petició d'indult per a Pablo Hasél", ha apuntat Asens, que ha dit que no pot ser "normalitat democràtica" que es tanqui la investigació per corrupció de la monarquia i s'empresoni qui la critica en cançons.

Hasél es va tancar ahir al claustre de la Universitat de Lleida i avui a primera hora del matí els Mossos l'han detingut. "Mort a l'estat feixista", han estat les seves últimes paraules abans d'entrar al vehicle policial que l'ha dut a la presó. El raper haurà de complir dos anys i nou mesos de presó per dues condemnes relacionades amb l'enaltiment del terrorisme i les injúries a la corona.