El PP abandonarà la seu de Génova per deixar anar «llast»

Casado assegura que l'actual direcció "no pot pagar factures per qüestions que no coneix" i aposta per una "regeneració"

Pablo Casado, en un acte de campanya.
Pablo Casado, en un acte de campanya. | Europa Press
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:02h
El PP abandonarà la seu del carrer de Génova 13 de Madrid. El líder del PP, Pablo Casado, ha reaccionat de forma espectacular al resultat de les eleccions catalanes, en què la formació va patir un altre retrocés, quedant només en 3 escons i sent superat per Vox, amb 11. Els resultats han posat molta pressió sobre el lideratge del PP i aquest dimarts, Casado ha anunciat que el partit abandonarà la seva seu de Génova, per deixar enrere el "llast" de les "conductes individuals" del passat que esquitxen la formació. També ha anunciat una "regeneració" del partit.


Casado ha afirmat que el pasrtit "no pot pagar factures per qüestions que ni coneixem" i que el cost electoral que està tenint tot el cúmul de capítols que embruta la formació està resultatnt "inassumible". Casado ha detallat que les enquestes que tenia el partit mostraven clarament com des del dia de les noves revelacions de l'extresorer la caiguda electoral havia estat constant.

El líder del PP ha assegurat que els resultats del PP en les eleccions catalanes s'expliquen per la "intervenció de la Fiscalia" i les filtracions del cas Bárcenas, "una estratègia que va tenir eficàcia" ja que des d'aleshores el PP "va caure a plom", torçant-se la tendència que apuntaven les enquestes fins aquell moment. El PP ha afrontat així, ha dit, el que ha qualificat com una "tempesta perfecta". Davant de la direcció del partit, ha afirmat que els escàndols del passat no afecten en res a l'actual direcció i que no tornaran a donar explicacions per ells.

L'emergència de Vox com a marca nova i força líder dins del camp de la dreta espanyola ha trastocat el mapa de la dreta i tindrà conseqüències en la política espanyola, encara difícils de preveure. El retrat que sorgeix del 14-F, però, dibuixa uns traços nítids i el PP és conscient que ha d'efectiuar moviments de fons si vol superar la seva actual crisi.