Arrimadas s'atrinxera a Ciutadans i diu que se sent «molt reforçada»

La líder del partit reconeix que els resultats han estat "molt dolents", però dona tot el suport a Carlos Carrizosa

Arrimadas ha expressat tot el seu suport a Carrizosa.
Arrimadas ha expressat tot el seu suport a Carrizosa. | ACN
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:04h
La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha considerat els resultats a Catalunya "molt dolents per a Ciutadans, per al constitucionalisme i per a Espanya", després de la pèrdua de 30 dels seus 36 diputats. Tot i això, no s'ha plantejat en cap moment la seva dimissió. Amb amargor, ha afirmat que l'únic pel que han servit les eleccions catalanes "en plena tercera onada ha estat per reforçar el separatisme". Sobre possibles renúncies dins de la direcció, ha assegurat que al partit "no sobra ningú, sinó que s'ha de seguir sumant".

Inés Arrimadas ha expressat que se sent "reforçada" com a líder i ha recordat que és la dirigent d'un partit elegida amb una majoria més clara de tots els líders polítics espanyols. Tampoc ha donat mostres de cedir a les crítiques internes que apunten a qui ha estat el
candidat, Carlos Carrizosa, i sobretot al cap de campanya, Carlos Cuadrado.  Al contrari, ha expressat el seu suport a Carrizosa de manera explícita.    

Arrimadas ha explicat que dilluns, l'executiva del partit va debatre i analitzar els resultats electorals durant cinc hores, i que ella va escoltar totes les opinions. "No hem sabut il·lusionar els catalans constitucionalistes", ha assenyalat la líder unionista. Ha dit que "s'acosten temps molt durs pel constitucionalisme".  

S'ha espolsat part de les responsabilitats a l'explicar que va assumir el lideratge de Cs en un moment en què "el partit estava en una situació molt feble". Arrimadas ha destacat que Ciutadans és l'únic partit de "centre liberal" i "net" que hi ha a l'estat espanyol i que és l'únic que "pot unir els espanyols". Preguntada sobre la decisió del PP d'abandonar la seu a Génova, ha dit tan sols que "nosaltres no tenim aquest problema" i ha subratllat que són una força política "neta".  

Ahir, els renovadors del partit, entre els quals hi ha exdiputats al Parlament com Antonio Espinosa, Carmen de Rivera, María Valle i Sergio Sanz, van fer pública la seva anàlisi sobre els errors comesos pel partit. Uns errors que van començar, segons ells, amb la marxa d'Inés Arrimadas al Congrés. També van assenyalar que el partit havia d'haver presentat una moció de censura a Carles Puigdemont, encara que no hagués prosperat. Acusen a la direcció d'haver desaprofitat una oportunitat "històrica" com va ser l'èxit obtingut pels taronja en les eleccions del 21-D del 2017.  

Els crítics apunten cap a la direcció: "Els vigents lideratges dins de Ciutadans també han distanciat el partit de l'electorat", com també una campanya que ja va començar amb la polèmica entorn dels cartells electorals, que van haver de ser retirats. Acusen Arrimadas d'haver "empitjorat" els resultats del partit ja des de les eleccions gallegues i basques. Els crítics reclamen una "profunda regeneració" del partit, amb més transparència i major participació dels militants.