Vox anuncia una oposició «com mai s'ha fet a Catalunya»

Santiago Abascal assegura que exigiran "responsabilitats penals" pels actes de "violència" contra el partit, que van ser "animats i tolerats" pel Govern

Santiago Abascal, president de Vox, amb el candidat a Catalunya, Ignacio Garriga.
Santiago Abascal, president de Vox, amb el candidat a Catalunya, Ignacio Garriga. | P. M.
15 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:17h
"Oposició total contra el front popular separatista". Una oposició "com no s'ha fet mai a Catalunya". Això és el que han anunciat Santiago Abascal i Ignacio Garriga en la seva compareixença d'aquest migdia per valorar els resultats electorals després que ahir el seu partit fes una entrada espectacular al Parlament. 

Abascal ha agraït els "217.000 catalans" que han votat el partit enmig d'un context de "violència" i ha anunciat que exigiran "responsabilitats penals" pel fet que els actes en contra de Vox han estat "animats" i "tolerats" pel Govern mentre d'altres "han mirat cap a un altre costat, com el vicepresident del govern", ha dit en referència a Pablo Iglesias.

Santiago Abascal s'ha referit a la "Catalunya hispànica" per la qual Vox treballarà. S'ha volgut adreçar als qui "veuen amb preocupació" el seu resultat a les urnes, destacant que actuaran amb "responsabilitat". Sobre la política de pactes, ha donat per fet que continuarà l'aliança entre el "socialisme, el comunisme i el nacionalisme egoista" que formen l'actual "front popular separatista". Abascal també s'ha referit a le sprotestes anunciades per aquesta tarda per la CUP: "La CUP vol guanyar als carrers el que ha perdut a les urnes", ha sentenciat.

Com ja va fer ahir en la seva primera valoració dels resultats, Abascal ha insistit molt en què, tot i que els resultats de Vox han estat bons, considera que globalment el que han dit les urnes és "molt preocupant" perquè les tres primeres forces polítiques, PSC, ERC i Junts, volen trencar amb "l'ordre constitucional". Ha cridat a "evitar tota eufòria" ja que l'escenari que han dibuixat les urnes és molt greu, segons ell. "Han estat uns resultats dolents per Espanya", ha dit.

El que ha estat cap de llista de Vox a les eleccions catalanes, Ignacio Garriga, ha assegurat per la seva banda que Vox serà "el dic de contenció del separatisme" i combatrà per evitar que "el separatisme continuï robant als catalans". "No els abandonarem", ha dit Garriga en referència als catalans, que ha anunciat que treballaran en tots els racons i pobles del país per fer sentir la seva veu.