«País nómada. Supervivientes del siglo XXI», de Jessica Bruder

Un treball de camp d'aquesta periodista nordamericana que parla del d'un nou perfil de temporers de baix cost que recorren les carreteres dels Estats Units a la recerca de feina

per NacióDigital
 
Al llarg de tot el territori dels Estats Units, els contractistes han descobert un nou grup de mà d'obra de baix cost format principalment per temporers estatunidencs adults. En descobrir que l'Assegurança Social es queda curta i ofegats per les hipoteques, desenes de milers de víctimes de la Gran Recessió s'han llançat a la carretera amb vehicles recreatius, remolcs de viatge i furgonetes, formant una creixent comunitat de nòmades que s'autodenominen workampers.

Jessica Bruder surt a la carretera amb un vehicle de segona mà per conèixer aquests individus més d'aprop. Acompanya a la seva irreprimible protagonista, Linda May, i altres persones a netejar lavabos en un campament, a escanejar productes en un magatzem, a reunions al desert i a la perillosa tasca de la recollida de la remolatxa. Burder relata una història convincent i reveladora sobre el ventre de l'economia estatunidenca, que presagia el precari futur que ens pot esperar, i molt més. Però alhora celebra l'excepcional capacitat de recuperació i creativitat d'aquests individus, quen han renunciat a l'arrelament ordinari per a sobreviure. 
 
TítolPaís nómada
Autor/a: Jessica Bruder
Editorial: Capitán Swing
Pàgines: 328
ISBN: 978-84-121-355-27
Any de publicació: 2020
Gènere: Assaig

Compra'l aquí

 

Jessica Bruder

Jessica Bruder és una periodista estatunidenca que escriu sobre subcultures i ensenya escriptura narrativa a la Columbia Journalism School. Per a escriure País nómada es va passar mesos vivint en una autocaravana, documentant els estatunidencs itinerants que van abandonar els seus habitatges habituals i van sortir a la carretera, viatjant d'una feina a una altra per fer-se un lloc en una economia precària. 

També és autora de Burning book i actualment escriu sobre la confiança a l'era de la vigilància. Ha col·laborat amb mitjans com The New York TimesWIREDHarper’s MagazineThe Washington PostThe Associated PressThe International Herald TribuneThe New York Times Magazine y The Guardian.
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor