Junts accelera per captar els indecisos i imposar-se al PSC en la recta final

Borràs crida a evitar que el 14-F vencin "les forces del 155" i Jordi Sànchez situa la formació com l'única que no defuig la confrontació amb l'Estat

Jordi Sànchez, aquest dijous a Tarragona.
Jordi Sànchez, aquest dijous a Tarragona. | Junts per Catalunya
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:53h
Vèncer el PSC i que Laura Borràs obtingui més escons que Salvador Illa. Aquest és l'objectiu que persegueix Junts en la recta final de la campanya. La candidata a la presidència de la Generalitat ha apuntat que el 14-F "no poden guanyar les forces del 155". "Després de tres anys, ha de ser Junts qui guanyi les eleccions. Hem de guanyar bé", ha ressaltat la candidata, que s'ha connectat de manera telemàtica des de Barcelona al míting final a la demarcació de Tarragona, una demarcació en la qual la formació de Carles Puigdemont va ser tercera a les eleccions del 21-D. L'expresident ha assenyalat que, si Junts s'imposa en aquesta zona del país, guanyarà els comicis.

Borràs, que s'ha connectat telemàticament des de Barcelona perquè al cap d'unes poques hores s'ha desplaçat fins a un plató del Poblenou per participar al debat organitzat per La Sexta, ha indicat que s'ha fet una prova PCR abans de participar-hi, a diferència del que farà Salvador Illa. "Cap vot independentista es pot quedar a casa. Tots han de servir perquè l'independentisme sigui majoritari i capdavanter. No ens pot passar com el desembre del 2017: no poden guanyar les forces del 155, no ho podem permetre. Després de tres anys, ha de ser Junts qui guanyi les eleccions. Hem de guanyar, hem de guanyar bé, per demostrar la solvència de la independència", ha dit.

La candidata de Junts ha carregat contra ERC per voler tenir partits que no són independentistes -els comuns- al Govern. "Nosaltres demostrem la unitat que és necessària per avançar cap a la independència. Representem i incorporem el catalanisme de Carrasco i Formiguera, Pallach i Trias Fargas. Prioritzem l'eix nacional perquè sense això no hi haurà progrés social", ha insistit Borràs. "Sé que molta gent dubta, que molta gent s'ho està pensant. Per ells: sapigueu que el vostre vot pot ser decisiu perquè l'independentisme i Junts s'imposi al PSC i a Salvador Illa. Tingueu present que sempre us he representat, que en els moments més complicats he estat la vostra veu", ha destacat l'encara cap de files de Junts al Congrés, que s'ha erigit com a veu dels presos i dels exiliats al llarg dels últims anys, des que va entrar en política.