Els comuns critiquen que ERC rebutgi un govern amb el PSC: «La hipoteca amb Junts no s'acaba mai»

Joan Carles Gallego diu que les crítiques d'exdirigents del PSOE contra Iglesias no afecten el govern de coalició a l'Estat ni tampoc la necessitat d'una alternativa d'esquerres a la Generalitat

Joan Carles Gallego, número 2 d'En Comú Podem a les eleccions del 14-F
Joan Carles Gallego, número 2 d'En Comú Podem a les eleccions del 14-F | En Comú Podem
11 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:05h
Els comuns han criticat que ERC s'hagi compromès per escrit a no pactar cap govern amb el PSC. La principal proposta d'En Comú Podem en aquesta campanya electoral ha estat precisament un acord d'esquerres al Palau de la Generalitat per evitar la repetició d'un govern de Junts amb ERC, i fins ara tant republicans com socialistes s'hi han oposat. La firma d'ERC en aquest document allunya encara més la possibilitat d'un govern d'esquerres, i els comuns ho han lamentat i han aprofitat per reivindicar-se com l'única força "nítidament d'esquerres" i que aposta pel diàleg. "La hipoteca d'ERC amb Junts no s'acaba mai", ha dit Jéssica Albiach a través de Twitter.

El número 2 per Barcelona, Joan Carles Gallego, també ha criticat els republicans. "ERC en està dient que vol que governi Junts, un govern inútil i incapaç que no ha fet polítiques per la gent", ha dit en un acte aquest migdia a Rubí, acompanyat de l'exdiputada dels comuns Marta Ribas i el regidor d'En Comú Podem Andrés Medrano. Gallego també ha criticat la gestió del conseller Chakir El Homrani, que no ha tingut cap presència en la campanya d'ERC, al capdavant del Departament de Treball, i ha reclamat un model de residències públiques i de qualitat "que fomentin que les persones grans puguin viure prop del seu entorn familiar". 

Pel que fa al manifest d'exdirigents del PSOE que reclamen destituir Pablo Iglesias per les seves paraules sobre la qualitat democràtica de l'Estat, Gallego ha evitat valorar si això podia condicionar futurs pacte amb el PSC però ha tancat files amb el líder de Podem. El candidat dels comuns ha fet referència a la corrupció i als problemes de transparència i ha dit que cal canviar la llei mordassa. Amb tot, ha dit que desconeix quins dirigents socialistes subscriuen aquest manifest i ha apuntat que deu ser resultat de les "dinàmiques internes" del PSOE. Les crítiques dels socialistes, en tot cas, no invaliden la coalició de govern a l'Estat ni l'opció "possible i necessària" d'un alternativa "transversal i d'esquerres" a la Generalitat.