La CUP proposa establir les 30 hores setmanals i un salari mínim de 1.239 euros

Dolors Sabater exigeix la derogació de les reformes laborals i la creació d'un estatut dels treballadors propi que aposti per contractes estables i de qualitat

Dolors Sabater en un acte aquest matí a Ripollet
Dolors Sabater en un acte aquest matí a Ripollet | Roser Gamonal / CUP
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:07h
La CUP ha desgranat aquest dijous les seves propostes en matèria de drets laborals en un acte amb representants sindicals a Ripollet. Entre les més destacades, els anticapitalistes proposen reduir les hores de feina setmanals de les 40 hores actuals a 30, amb un període de transició en què s'apliquin les 35 hores setmanals. També proposen un salari mínim interprofessional de 1.239 euros i l'elaboració d'un estatut dels treballadors propi, que ha de tenir com a essencial contractes estables i de qualitat i protecció davant dels acomiadament.

Sabater ha recordat les paraules de l'economista i activista Arcadi Oliveres i ha reclamat que cal "repartir la feina". "Si repartim la feina, n'hi ha per a tothom", ha assegurat. Entre les propostes de la CUP també hi ha una reforma fiscal per tal que qui cobri més de 60.000 euros l'any "pagui més" i aquells que en cobren menys de 12.000 paguin menys. 

Sabater ha volgut posar en valor la lluita sindical, l'economia productiva i els drets laborals. La candidata de la CUP ha lamentat que aquesta qüestió no hagi estat present en debats ni promeses electorals. "Les fórmules de sempre no funcionen, el neoliberalisme deslocalitza i deixa les vides a la intempèrie", ha denunciat. La CUP es reivindica, en aquest sentit, com l'única eina per fer entrar aquestes lluites al Parlament. "PSOE i comuns han tingut oportunitats al govern de l'Estat i no han derogat les reformes laborals", ha dit, i ha recordat també que Junts, ERC i comuns han "tombat" propostes que ha fet la CUP. 

En aquest sentit, Sabater ha dit que la situació de crisi és molt greu i anirà a pitjor. "La destrucció d'ocupació i el manteniment de la precarietat no poden ser oblidades pels partits i menys per l'esquerra", ha dit. Des de la CUP, doncs, proposen "una reforma profunda del sistema econòmic i productiu", ha dit, i ha dit que les "lluites per a la transformació" han d'estar al carrer i també a les institucions. "Cal la valentia per derogar lleis com les reformes laborals", ha dit. "Volem tenir força al Parlament per portar-hi les lluites per a la transformació", ha remarcat Sabater. La CUP també aposta per les nacionalitzacions i pel control públic de les empreses. 

"El PSC no representa els treballadors"

Sabater també ha valorat la signatura de la CUP en contra de qualsevol pacte de govern amb el PSC i ha dit que els socialistes "no representen els treballadors" ni les polítiques d'esquerres i que cal que els votants ho tinguin clar abans del 14-F.