Barrios presenta 200 avals per presidir Pimec i acusa l'entitat de «manca d'ètica democràtica»

L'aspirant independentista ha denunciat el suport de l'estructura de la casa a la llista oficialista, assegura que hi ha gent que "ja ha votat" i anuncia que el seu equip està estudiant una possible impugnació de les eleccions

Pere Barrio, tercer per l'esquerra, acompanyat d'altres membres de la seva candidatura en el moment de dur els avals a la seu de Pimec.
Pere Barrio, tercer per l'esquerra, acompanyat d'altres membres de la seva candidatura en el moment de dur els avals a la seu de Pimec. | Pep Martí
11 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:35h
Hi haurà eleccions a Pimec. L'empresari Pere Barrios ha presentat aquest dijous més de 200 avals per poder oficialitzar la candidatura que encapçala, EinesPimec, en les eleccions a la patronal de la petita i mitjana empresa. Les eleccions seran el 23 de febrer. Demà és el dia final per a la presentació d'avals. En calen 100 per formalitzar una candidatura i aquests dies s'ha viscut una veritable pugna per poder-les recollir. La seva proposta competirà amb la de l'actual secretari general de Pimec, Antoni Cañete, i la de l'empresari Pere Barrios, amb el suport de la plataforma Eines de País, vinculada a l'ANC i que mostra explícitament el seu independentisme. 

Abans de lliurar els avals, Barrios ha fet unes declaracions molt crítiques amb la direcció de Pimec, a la qual ha acusat de "manca d'ètica democràtica" perquè "l'entitat porta dies treballant en favor de la candidatura oficialista", en referència a la que liderarà Antoni Cañete. Ha assegurat que hi ha gent que "ja ha votat" perquè han lliurat el seu suport per delegació. "Demanem a aquestes persones que tinguin consciència democràtica i no votin abans d'escoltar-nos". El fet que hi hagi hagut volt delegat ha fet que el seu equip "estigui estudiant una possible impugnació".

L'aspirant independentista no ha amagat la seva satisfacció per haver assolit el primer objectiu, els avals, que ha considerat que es poden incrementar en les properes hores. Barrios ha subratllat la transcendència de les eleccions: "Seran les primeres en tota la història de l'entitat". Amb un punt d'ironia, ha disculpat els "errors" que puguin produir-se, al dir que "no hi ha pràctica d'un procés electoral".


Barrios ha donat algunes claus del seu projecte per a Pimec: "Volem canviar el tarannà de la casa, que sigui menys com una gestoria i més una força representativa del nostre teixit empresarial, que planti cara a les administracions quan calgui". En aquesta línia, ha dit que Pimec "rep molts recursos que s'han de cuidar". Ha assenyalat que la cúpula de Pimec ha de deixar enrere la por a una "confrontació" amb els governs.

Pere Barrios ha anunciat una de les que seran les seves primeres mesures en cas de ser elegit: "Eliminarem el sou per al president, un canvi recent pel qual s'han canviat els estatuts". Ha tornat a criticar el perfil "professional i no empresarial" de qui serà el seu rival, Antoni Cañete, malgrat que en el seu comiat, el president sortint, Josep González, havia "subratllat el tarannà empresarial que volia mantenir". Tot i això, Barrios ha tingut paraules elogioses per la feina feta per Cañete com a secretari general.